alt

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan (soldan 3.) resmi ziyaret kapsamında Almanya'nın  Mannheim kentinde bulunduğu sırasında, 14. TKG üyesi YÜKSEL SARAR'ın (soldan 2.)  yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı   MÜSİAD Mannheim Şubesini ziyaret etti.

İstanbul'un ilçe belediyesi  Beyoğlu Belediyesi ile Almanya'nın önemli şehirlerinden Mannheim Büyükşehir Belediyesi arasında "Kardeşlik Anlaşması "kalabalık davetliler huzurunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz tarafından imzalandı.

Beyoğlu Belediyesii son 3 yılda pek çok ortak kültürel proje gerçekleştirdiği Almanya'nın önemli şehirlerinden Mannheim Büyükşehir Belediyesiyle ''Kardeş Şehir Anlaşması'' imzaladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan (sağda) , Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz (solda) ve Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan imza töreninde birer konuşma yaptılar.  
 
''Mannheim Türk Film Festivali'' sebebiyle Almanya'da bulunan Sanatçı Özcan Deniz de imza törenine katıldı. 
 
istanbul, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın Almanya Mannheim ziyaretinin farklı görüntülerine  ve detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 
 
Mannheim'ın önde gelen temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 seçkin davetli huzurunda imzalanan ''Kardeşlik Anlaşması'' başta Kültür-Sanat, Şehir Planlama, Ekonomi ve Eğitim olmak üzere pek çok konuda işbirliğini ön görüyor. İki belediyenin ''kardeşlik anlaşması'' ortaklaşa açılan fotoğraf sergisiyle taçlandırıldı. Türk ve Alman fotoğraf sanatçıları Timurtaş Onan ve Horst Hamann kendi bakış açılarıyla Beyoğlu ve Mannheim şehirlerini fotoğrafladı.
 
alt
 
MÜSİAD Mannheim Şubesini ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanına 14. TKg üyesi YÜKSEL SARAR (soldan 3.) ve dernek yönetixileir taraından Mannheim bölgesinde yaşayan Türklerin konumları ve sorunları konusunda bilgi sunuldu.  
 
İlk benzinli otomobilin üretildiği kent olan Mannheim 360 bin kişilik nüfusuyla Baden-Württemberg Eyaletinin ikinci büyük şehri. Yaklaşık 30 bin Türk vatandaşının yaşadığı Mannheim son yıllarda kültürel alanlarda yaptığı atakla gündeme gelmektedir.
 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Mannheim bölgesini temsilen katılan YÜKSEL SARAR (sol başta) , ısı yalıtım sistemleri, sanayi izolasyon sistemleri, yangın koruma sistemleri, sanayi hizmet sektörü ve  demir ve boru kaynak hizmetleri veren şirketin ortağı ve genel müdürüdür.  TDU Türk-Alman İşverenler Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Rhein /IHK) Sanayi Odası ve Rhein (HWK) Ticaret Odası üyesidir. Ayrıca Türk Alman Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı ve Mevlana Camii 2. Derneği Başkanıdır.