TOBB tarafından düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Irak Kerkük'ten katılan Türkmen işadamları  Antalya'da düzenlenen   Akdeniz İş Görüşmeleri etkinliğine kalabalık bir heyetle katıldı.

alt

1. TKG üyeleri HÜSEYİN BEYOĞLU (sağ başta) ve   ZİYAEDDİN SALİHİ (sol başta), 2. TKG programı katılımcıları NEJDED M. HABİB RAOUF (soldan 3.) ve  SALİM SUPHİ DEMİRCİ (soldan 4.)   9. TKG üyesi KHALİD MAYAS  (soldan 2.) ,   12. TKG programı katılımcıları  SUPHİ MUTAPÇI (Türkmen İşadamları Derneği başkanı + 12. TKG programı  heyet başkanı, sağdan 2.) ve KHALİD MEKNECİ (sağdan 3.) Kobi Eşleştirme Programında yararlı iş bağlantıları yaptılar.

Irak Kerkük Türkmen İşadamları Derneği üyelerinin kalabalık bir heyetle   15-18 Mayıs 2008 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen  Kobi Eşleştirme programı kapsamında gerçekleşen Akdeniz İş Görüşmelerine katılımı takidr topladı.

alt

2. TKG programı katılımcısı  SALİM SUPHİ DEMİRCİ (sol başta), 1. TKG programı katılımcısı HÜSEYİN BEYOĞLU (soldan 2.) ve  ZİYAEDDİN SALİHİ  (sağdan 2.) ile 12. TKG programı heyet başkanı SUPHİ MUTAPÇI  (sağ başta)  ve 9. TKG programı üyesi KHALİD MAYAS  (sağdan 3.)   durum değerlendirmesi yapmak ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere Irak masasında buluştular. 

İstanbul ve Ankara  dışında bir Anadolu şehrinde   ilk kez gerçekleştirilen KOBİ Eşleştirme Programı "Akdeniz İş Görüşmeleri" nde 300 yabancı ve 1000 yerli girişimciyi bir araya getirdi. Dünyada çeşitli örnekleri olan firma eşleştirme programı, "Akdeniz İş Görüşmeleri" adı altında 15- 18 Mayıs 2008 tarihlerinde danışma kurulu önderliğinde ve Antalya Expo Center'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Akdeniz İş Görüşmeleri'nin amacı, bire bir eşleştirme toplantıları sayesinde, yerli KOBİ'ler ile yurtdışındaki benzer ölçekli firmalar arasında yeni iş fırsatları sunmak ve uzun soluklu ticari ilişkiler kurmak olarak belirlendi.

alt

9. TKG programının aktif katılımcısı KHALİD MAYAS, Antalya'da düzenlenen Kobi Eşleştirme  Programının çok yararlı olduğunu ve iki ülkenin  firmaları biraraya getiren bu   platfortm sayesinde çok sayıda iş görüşmesi yapıldığını ve  yeni iş anlaşmaları ortamı doğduğunu belirtti.

Rehberim Net haber sitesinde yayınlanmakta olan haberin devamı için  bu linkin ziyaret edimesi önerilmektedir.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO )Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. ( ANFAŞ ) , İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) liderliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) , Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) , Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) , İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) , Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) , Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) , ve benzeri kurumların oluşturduğu, 23 kuruluştan oluşan, Danışma Kurulu’nun kar amacı gütmeyen ortak projesi. 300 yabancı kobi ile 600 yerli kobinin katılacağı ve yaklaşık 1 milyar$ lık bir ticaret hacminin beklendiği bu eşleştirme programı başarıyla gerçekleşmiştir.

Haber Aktüel sitesinde yayınlanmakta olan detaylı bilgiler için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Ekonomi Bugün haber sitesidneki ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.