alt

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan YÜKSEL SARAR (solda) ve CİHAN MUTLU AKTÜRK (ortada) 26-30 Kasım 2014  tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu toplantılarında  yeniden görüşme fıratı buldular.

alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'nın başkenti  Berlin'den katılan CİHAN MUTLU AKTÜRK  (soldan 4.) MÜSİAD Fuarı'na Almanya'da kataılan firmaların stantlarını ziyaret etti. 

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) 26-30 Kasım 2014  tarihleri arasında İstanbul'da CNR Expo Center'da düzenlendi.

MÜSİAD Uluslararası Fuarı, her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul’da düzenlenmektedir. Etkinlik, fuar katılımcı işadamları ile yatırımcıları bir araya getirerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunmaktadır. Büyük ticaret kapasitesi ve gönül birliği organizasyonuyla, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamları, yerli ve yabancı stant katılımcılarıyla uluslararası düzeyde organize edilmektedir.

Üyelerinin birbirlerini tanıması ve ticari işbirliğini geliştirmesi amacıyla 1993 yılında İzmir Enternasyonal Fuar alanında başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarı, açıldığı günden bugüne kadar toplam 1.8 Milyonunun üzerinde ziyaretçi sayısıyla bir marka haline gelmiştir.

MÜSAİD Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten erişim mümkündür.

alt

14. TKG grubunun Almanya temsilcilerinden  YÜKSEL SARAR, MÜSİAD  Genel İdare Kurulu Toplantısına ve 15. MÜSİAD fuarına katılmak üzere İstanbul'a geldi.

alt

YÜKSEL SARAR (soldan 2.) , İstabul'da bulunduğu sırada arkdaşları ile görüştü ve Sarıyer tepelerinde İstanbul Boğazı ve Karadeniz manzarası eşliğinde kahvaltı etmenin ayrıcalığını yaşadı.

14. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı YÜKSEL SARAR,  ısı yalıtım sistemleri, sanayi izolasyon sistemleri, yangın koruma sistemleri, sanayi hizmet sektörü ve  demir ve boru kaynak hizmetleri veren şirketin ortağı ve genel müdürüdür. TDU Türk-Alman İşverenler Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Rhein /IHK) Sanayi Odası ve Rhein (HWK) Ticaret Odası üyesidir. Ayrıca Türk Alman Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı ve Mevlana Camii 2. Derneği Başkanıdır.

alt

14. TKG üyeleri YÜKSEL SARAR (solda)   ve CİHAN MUTLU AKTÜRK'ün (sağda) birikte katıldıkları MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU Toplantısı nedeniyle  85 Yurtiçi Şube, 63 Ülke ve 159 Nokta'dan MÜSİAD yöneticileri İstanbul'da biraraya geldi.

alt

"İşler Değişecek, Dünya Değişecek" temalı 15. Uluslararası MÜSAİD Fuarı kapsamında  çok sayıda iş görüşmesi gerçekleşti ve çeşitli  etkinlikler düzenlendi.

CNR EXPO'da 100 bin metrekare alana kurulan ve 103 ülkeden 7 bin yabancı iş adamının katıldığı fuarda, ikili iş görüşmelerinin (B2B) yanı sıra CEO Forumları, ülke sunumları, imza günleri ve çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi. 26-30 kasım 2014 tarihleri arasında 5 gün süren fuarda, 10 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) kendilerini ziyaretçilere tanıtma imkanı yakaladı. Fuarda  72'si Hightech Port'a (Yüksek Teknoloji Fuarı) katılan, 250'si yurt dışından 30 farklı ülkeden, 404'ü de yurt içinden olmak üzere toplamda 726 firma stant açtı.

15. MÜSİAD Fuarı hakkında Dünya Gazetesinde yayınlanan bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Uluslararası İş Forumu (IBF-International Business Forum),  yerli ve yabancı işadamlarının katılımıyla, sektörel işbirliği ve dayanışma için fırsatlar, ortamlar oluşturan, ticaret ve yatırım köprüleri inşa eden, kamu ve özel sektörü bir araya getiren ve 1995 yılından bu yana her yıl mutat olarak gerçekleştirilen uluslararası bir platformdur.

“Müslüman İşadamları arasında Global İş Ağı” kurulması ilkesinden yola çıkılarak kurulan bu seçkin platform, 22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu (BOG) tarafından yönetilmekte ve güvenilir küresel bir iş ağı sunmaktadır.

Aynı zamanda Uluslararası İş Forumu (IBF), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)’nin 2006 yılından bu yana resmi iş forumudur.Uluslararası İş Forumu konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak toplantı kapamında WOW istanbul Hotels &Convention Center'de düzenlenen  Gala Yemeğinde "hoşgeldiniz" konuşması yaptı.  

alt

14. TKG üyesi CİHAN MUTLU AKTÜRK (sağdan 2.), heyette yeralan arkadaşları ile toplantı aralarında istanbul'u görme fırsatı buldu ve Süleymaniye tepesindeki  Hüsnü Ala Cafe'de durum değerldnirmesi yaptı ve izlenimlerini paylaştı.

14. TKG üyesi CİHAN MUTLU AKTÜRK,  proje yönetimi, arabuluculuk ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren, varisi bulunmayan büyük Alman şirketlerinin satışında aracılık yapan, Türk-Alman girişimciler arasında stratejik toplantılar düzenleyen şirket sahibidir. MÜSİAD Almanya Gençlik Kurulu Kurucu Başkanıdır. MÜSİAD Berlin Hizmet Sektör Kurulu üyesidir. DTİK Avrupa Bölge Komitesi Üyesi ve Girişimcilik Komitesi Başkanıdır. Alman BVMW-Orta Ölçekli İşletmeler Birliği ile işbirliği yapmaktadır.