alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bosna Hersek'ten katılan ZAJİM ALJİÇEVİÇ  Afrika kıtasının ortasında bulunan Demokratik  Kongo Cumhuriyeti için yeni bir telekominikasyon projesi geliştirilmesi çalışmalarını yerinde yapabilmek için  DR Kongo'da saha çalışmaları yaptı.  

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bosna Hersek'ten katılan ZAJİM ALJİÇEVİÇ,  çeşitli sektörlerde mühendislik, proje, tasarım, danışmanlık araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile teknoloji transferi  konularında faaliyet gösteren ENERGOINVEST şirketinde planlama ve tasarım bölümü başkanı olarak görev yapmaktadır.

Üniveriste eğitimini Türkiye'de yapmıştır. Konya ilindeki Selçuk Üniversitesinin Elektrik, Elektronik Mühendiliği bölümü mezunudur.

Özellikle telekomünikasyon alanındaki çalışmalarda uzmanlaşan 6. TKG üyesi ZAJİM ALJİÇEVİÇ, bilgi birlkimini ve deneyimleri gelişmekte olan ülkelerle paylaşmaktan ve bu ülkelerde iletişim  teknolojilrinin kullanılmasına katkı yapmaktan memnuniyet duymaktadır. 

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta bölümünde yer alan bir ülkedir. 1971 ile 1997 yılları arasında Zaireolarak varlığını sürdüren ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Orta Afrika CumhuriyetiGüney SudanUgandaRuandaBurundiTanzanyaZambiyaAngolaKongo Cumhuriyeti ve 40 km'lik bir sahil şeridi ile Atlas Okyanusu oluşturmaktadır. Ülkenin başkenti Kinşasa'dır. Ülke yüz ölçümü açısından Afrika kıtasının Cezayir'den sonra en büyük ikinci, nüfus açısından da en büyük dördüncü ülkesi konumundadır.

Kongo hakkında daha ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Kongo'da bulunduğu sırada insanların yaşam koşullarını yakından izleme fırsatı bulan 6. TKG üyesi ZAJİM ALJİCEVİÇ,  farklı coğrafyalarda bulunmaktan, farklı kültürlerle tanışmaktan özel bir memnuniyet duydu.  

alt

Konakladıkları otede Kongolu bir çiftin düğün davetine tanık olan ZAJİM ALJİCEVİÇ,  Demokratik Kongo Cumhuriyetinden  18 Kasım 2014  Salı günü Bosna Hersek'e  duygu yüklü anılarla  döndü.

6. TKG üyesi ZAİM ALJİCEVİC'in Kongo seyahatine ait fotograflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.