alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Moldova'dan katılan VALENTİNA UZUN gıda sektöründe başarılı işlere imza atmaktadır. Üzüm çekirdeğinden uzun araştırmalar sonunda elde ettiği yağ ve unu dünya pazarlarına tanıtmak üzere kıtalar arası fuarlara katılmaktadır. 

6. TKG programını aktif katılımcısı VALENTİNA UZUN," üzüm çekirdeğinden yağ ve un elde etme"  sürecinin hikayesini bizimle paylaştı. 

"6. TKG programı sırasında ve sonrasında çeşitli vesilelerle ve özellikle DTİK kurultayları nedeniyle İstanbul'da bir araya geldiğimiz grup üyesi arkadaşlarımızla kendi aramızda yeni iş potansiyelleri hakkında konuşurken, İran'dan Salar Ahmadi Pour üzüm çekirdeğinden yağ yapma  fikrini gündeme getirdi. Biliyorsunuz, Moldovada üzüm çok. Ama yine de başlangıçta bu konuyu İran'dan Salar Ahmadi Pour, Romanya'dan Selda İsmail ile birlikte aramızda bir tür şaka olarak konuşmuştuk. 

Ondan sonra ülkeye dönünce çok araştırma yaptım. Üzüm çekirdeğinden elde edilen yağın bir çok faydalı özelliği olduğunu öğrendim. Almanya'dan bulduğum teknik  danışmanların yardımı ile projeyi geliştirdim. 

Şuanda üzüm çekirdeğinden soğuk baskıda yağ ve un üretiyoruz, Durum buğdayı ve üzüm çekirdeğinden elde edilen  undan çok kaliteli ve lezzetli makarna ürettik." 

alt

6. TKG Programına Moldova'nın Özerk  Bölgesi Gagavuzya'dan katılan VALENTİNA UZUN,  Azamet Grup Yönetim Kurulu Başkanı olarak, farklı ve yeni konularda arayışlarını sürdürmektedir.  

VALENTİNA UZUN ile başarılı iş yaşamı konusunda yapılan bir söyleşinin videosunu izlemek için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. gerekmektedir.

alt

Sektörde yenilik ve farklılık yaratmanın önemini bilincinde olan VALENTİNA UZUN sınır ötesi girişimlerde cesur atılımlar yapmakta, farklı kıtalardaki fuarlara katılmakta ve  farklı kültürlerdeki toplumlara ürünlerini tanıtmak üzere  işbirlikleri kurmaktadır. 

alt

6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN (solda) , üzüm çekirdeğinden elde etttiği ürünleri "SOLİO" adıyl markalaştırmayı da başardı.

2 Kasım 2013  tarihinde ABD'de new Jersey'de bulunan   Kosherfest Expo'da markasını ve ürünlerini tanıtan VALENTİNA UZUN yeni çevrelerle tanışmaktan çok memnun oldu.

Kosherfest Expo  koşer gıda sektöründe iş yapan firmaları buluşturan en geniş katılımlı gıda pazarıdır. 11-12 kasım 2014 tarihinde düzenlenen son Kosherfest Fuarı hakkında detaylı bilgilere bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.

AZAMET Grup olarak  üzüm çekirdeğinden üreterek pazarladıkları ürünler şunlardır: 

- Üzüm çekirdeğinden soğuk baskılı yağ,

- Üzüm çekirdeğinden un,

- Üzüm çekirdeği unu ve  durum buğdayın elde edilen unun  karışımından üretilen makarna. 

alt

6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN'un sahibi ve yönetim kurulu başkanı  olduğu Azamet Grup, şuanda SOLİO markalı yeni ürünlerini  Avrupa ülkelerine ihraç etmektedir.

Azamet Grup ayrıca, üzüm çekirdeklerini özel bir şekilde hazırlayıp, Çin'e ilaç üretmek üzere  hammade olarak ihraç etmektedir. 

alt

2014 Mart ayında Japonya'da düzenlenen Foodex Fuarına katılarak ürünlerinin ve markasının tanıtımını yaptı.

Foodex Japan Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük gıda fuarıdır. Foodex Japan fuarı 35 yıldır düzenli olarak kapılarını profesyonel gıda firmalarına açmaktadır. Bir önceki fuara 70.000'in üzerinde gıda profesyoneli ziyaret etmiştir. Bu fuar ile yalnızca Japon pazarına değil Japonya'nın çevresinde yer alan Kore, Tayvan ve Çin gibi gelişen Asya ekonomilerine de ulaşmak mümkün olmaktadır.

04-07 Mart 2014 tarihleri arasında Japonya’nın Chiba kentinde Makuhari Messe (Nippon Convention Center)’de 39. düzenlenen Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük gıda fuarı Foodex Japan 2014 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarına ihracatçı birliklerince Türkiye milli katılımı organize edilmiştir. Foodex japan için ayrıntılı bilgilere bu linkten erişim mümkündür.