alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kırgızistan'dan katılan  KANTEMİR AMİTOV (sağda) Azerbaycan'a giderek, dönem arkadaşı RAMİL ALİYEV' i  (solda) Bakü'de ziyaret etti ve Kırgız Kalpağı ile  yün terlikler hediye etti.  

17. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ANTEMİR AMİTOV,  inşaat sektöründe faaliyet gösteren, konut inşaatları ve anahtar teslimi projeler üstlenen şirket sahibidir. JIA Business Associaton (Kırgızistan İşadamları Derneği) üyesidir. 

alt

17. TKG programına Azerbaycan'da katılan RAMİL ALİYEV (sol başta) Kırgızistan'da ziyaretine gelen dönem arkadaşı KANTEMİR AMİTOV'u  (soldan 2.) ağırlamaktan ve konuk etmekten memnun oldu. 

RAMIL ALIYEV, Türkiye’den temin ettiği kuru meyve, kuruyemiş çerez vb ürünler  ile ve ambalaj kutu sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ürünlerini Azerbaycan pazarında toptan ve perakende olarak pazarlayan ve  Malatya Pazarı markasının Azerbaycan’da  resmi temsilcisi olan   şirkette üst düzey yetkilidir. İpek Yolu Girişimciliğin Kalkınmasına Destek Birliği üyesidir. 

alt

17. TKG programına Özbekistan'dan katılan ULUGBEK HOLMATOV (sağda) Bakü'de ziyaret ettiği dönem arkadfaşı RAMİL ALİYEV'e (solda) bir tabak armağan eti.

ULUGBEK HOLMATOV, Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AMCHAM (Amerikan Chamber), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

Konuklar Bakü kentini gezerek, Azerbaycan  tarihi hakkında  bilgilendiler. 

alt

Azerbaycan'ın başkenti Bakü şehrinin eski ve yeni bölgelerini, gece ve gündüz farklı yönleriyle  gören dönem arkadaşları  Bakü şehrinin imarı i ve süslenmesi çin  gösterilen çabaya, büyük emege ve yüksek sermaye gücüne tanık oldular.

alt

RAMİL ALİYEV  (ortada) Bakü'de  ziyaretine gelen 17. TKg programından dönem arkadaşları Kırgızistan'dan  KANTEMİR AMİTOV (sağda) ile Özbekistan'dan ULUGBEK HOLMATOV (solda) için geleneksel Azerbaycan misapirperverliğini en üst düzeyde sergiledi.

alt

17. TKG üyesi RAMİL ALİYEV, Dönem arkadaşlarına  Bakü şehrini  tanıtmak amacıyla, başta şehitlik başta olmak üzere, eski kentin tarihi dokusunu ve modern projeleri arkadaşlarının yakından görüp incelemesini sağladı.

17. TKG programına Özbekistan'dan katılan ULUGBEK HOLMATOV  (sol başta), Kırgızistan'da katılan KANTEMİR AMİTOV (ortada), Azerbaycan temsilcisi RAMİL ALİYEV  (sağda) Bakü şehrini birlikte gezdi. Konuk girişimciler, kendilerini en iyi şekilde  ağırlamak ve mutlu etmek için çaba göstereren ev sahiplerine  teşekkürlerini ifade ettiler. 

KANTEMİR AMİTOV, Bakü'de görüp beğendiği yei mimarlık örenkleri ve dış cephe kaplamaları konusunda Azeri şirketler  ile ortak inşaat projeleri geliştirmeyi planlamaktadır.

alt

17. TKG programından dönem arkadaşları Kırgızistan temsilcisi KANTEMİR AMİTOV'un (solda)  doğum gününü Bakü'de bulundukları sırada kutladılar ve  ULUGBEK HOLMATOV'un (sağda) getirmiş olduğu Özbek kaftanı giydirdiler.

ULUGBEK HOLMATOV, Özbekistan'dan Azerbaycan'a kuruyemiş ve ceviz  satılması konusunda RAMİL ALİYEV  ve iş ortağı ile işin detayları üzerinde çalıştı.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına üç farklı ülkeden katılan dönem arkadaşlarının Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirdikleri özel buluşmanın farklı fotograflarına ulaşamak için RAMİL ALİYEV'in facebook sayfasına ait  bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

KANTEMİR AMİTOV  ve  ULUGBEK HOLMATOV Bakü'nün tarihi bölgesindeki Kaleyi ve Kız Kulesini  ziyaret etmekten memnun oldu.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının  ardından 7,5  ay sonra  bir araya gelen üç  farklı ülke temsilcisi dönem arkadaşları  yeniden buluşmaktan çok memnun oldu. Programla ilgili anılarını tazeleyen arkadaşlar, ülkelerindeki pazar koşulları ve iş yaptıkları sektörlerdeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulıundular.

alt

KANTEMİR AMİTOV (sağda) ve  ULUGBEK HOLMATOV (solda)  Bakü'nün tarihi bölgesindeki Kaleyi ve Kız Kulesini  ziyaret etmekten memnun oldu.