alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA 9-12 Ekim 2014 tarihleri arasında Güney Kazakistan'da bulunan  tarihi Türkistan şehirni ve Çimkent'i gezdikten sona, Özbekistan'a  geçerek, başkent Taşkent ve Semerkand  şehirlerini ziyaret etti.

alt

15. TKG üyesi SHOLPAN SYRGABAYEVA,  T.C. ASTANA  Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmaktadır.

Özbekistan'ın tarihi şehri Semerkand'daki ünlü anıtları ziyaret eden SHOLPAN SYRGABAYEVA  Semerkand Registan'da bulunan Uluğbey Medresesi'nin ihtişamından etkilendi.

Özbehkistan'da Saint Daniel Mausoleun-Hoja Danier anıt mezarı ve Taşkent'teKukeldash Madrassah ziyaret eden 15. TKG üyesi  SHOLPAN SYRGABAYEVA  geçmiş dönem medeniyetlerinin maddi ve manevi  zenginliği  ve güzelliğini yakından tanımaktan çok memnun oldu.

alt

15. TKG üyesi SHOLPAN SYRGABAYEVA,  tatilden yararlanarakGüney Kazakistan'daki Türkistan şehrinde bulunan Timur’un torunu ve Uluğ Bey’in kızı Râbia Sultan Begüm Türbesini ziyaret etti.

Hoca Ahmet Yesevi Türbesi, Güney Kazakistan'da Türkistan şehrinde bulunmaktadır. Büyük Timur İmparatorluğu döneminde, 1389 yılında Timur tarafından yaptırılmış. 

15. TKG üyesi SHOLPAN SYRGABAYEVA'nın  Türkistan  ve Özbekistan  ziyaretlerine ait fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.