alt

Prizren Business Forumu'nun  açılışını Maliye Bakanı BESİM BEGAJ  (soldan 3.) ile Kamu Yönetimi Bakanı MAHİR YAĞCILAR (soldan 2.) birlikte  yaptı.

2. TKG üyesi DAVER KAZAZİ (sol başta) ve Prizren Esnaf Derneği Başkanı ve 10. TKG üyesi EDİS CABRATİ'nin ağabeyi olan EDİZ CABRATİ (sağdan 2.) açılışa gelen üst düzey  konuklarla yakından ilgilendi.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Arnavutluk, Slovenya, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Yunanistan’dan 280 işadamının katılımıyla bugün Prizren Business Forum’u resmen çalışmalarına başladı. 

Eskişehir Ticaret Odası Başkan  ve üyelerinin Prizren Forumuna katılımı hakkında Haberler Com portalında yayaınlanmakta olan fotoğraflı habere ulaşamak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Prizren Ekonomi Forumu'nun resmi açılışını yapan Maliye Bakanı Besim Beqaj, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan,  Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja, Prizren Spor Merkezi’nde kurulan fuarın resmi açılışını gerçekleştirdikten sonra yerli ve komşu ülkelerden gelen işadamların kurduğu standlarda da incelemelerde bulundular. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova'dan katılan ADNAN FUŞA (ortada) Prizren Ekonomik Forumuna katıldı.

Kosova’da 22 Eylül 2014 tarihine  uluslararası çapta  ilk  kez düzenlenen  ve 11 ülkenin katılımı ile gerçekleşen “Prizren Business Forum”u Kosovalı TKG üyelerinin de buluşmasına vesile oldu.

Prizren İş Forumu  çok sayıda işadamını bir araya getirerek, Kosova’nın ekonomik ve yatırım imkanları hakkında işadamlarının bilgi edinmesine yardımcı olmuştur.

alt

2. TKG programı katılımcısı DAVER KAZAZİ (sağ başta) prizren ekonomik forumu başaırlı geçmesine katkıda bulundu. 

İş Forumunu  düzenleyen Prizren “Esnaf” Zanaatkar ve İşadamları Derneği Başkanı EDİZ CABRATİ (sol başta) yaptığı açıklamada, "özellikle buradaki İş Forumu  ve fuarla birlikte Prizren ve Kosova’da ilk defa üçlü bir organizasyon yaptıklarını belirtti.  'Esanf',  'Zejtar' ve 'Sofra' derneklerinin biraraya gelereke, güçlerirni birleştiridğini ve   ortaklaşa olarak yeni ürünler fuarını organize ettiklerini,, bunun haricinde de Türkiye’den  kabarık sayıda davetililerin olduğunu, 150’ye yakın işadamının foruma davet edildiğini" anımsatan Çabrati, 1 ülkeden işadamlarımız aramızda bulunmaktadır. Çek Cumhuriyeti , İtalya dahil onbir farkı ülkeden 150 kadar işadamı İş Forumu’na katılmaktadır. Konuk işadamlarının Prizren'deki üreticilerin olanaklarını ve kapasitelerini tanımlarını çok önemsiyoruz. Ayrıca konuklarımıza  Koosva’da yatırım imkanlarını anlatmaya çalışacağız” dedi. 

alt

Kosova Port  internet sitesinde yayınlanan Prizren Ekonomi Forumu haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Kosova Haber'de yayınlanan fotoğraflı ve ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Prizren Ekonomik Forumunun tanıtımına ait   video görüntüsüne bu linki ziyarete derek ulaşmak mümkündür: 

alt

2.TKG programı katılmıcısı DAVER KAZAZİ (sağda) İş Forumunun gerçekleşmesi ve başarılı olması için  ailece için çaba gösterdi.

Business Forum ile ilgili olarak Kosova Haber'de yayınlanan söyleşiye bu linkten ulaşmak mümkündür.

Aile şriketinde mobilya üretimi yapan DAVER KAZAZİ  ve kardeşi  13. TKG üyesi  NEHARİ KAZAZ Ekonomik forumdan yeni iş ortaklıkları  ve iş bağlantıları kurulması için ümitli olduklarını ifade ettiler. 

Edirne TSO yönetimi de Prizren Ekonomi Forumu'na katıldı. Milliyet Gazetesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Edirne TSO web sayfasında yayınlanmakta olan fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

alt

Prizren Esnaf Derneği Kadın Kolu Başkanı, iç çamaşırı ve ev tekstili üretcisi AYŞE KAZAZ (solda) ürünlerini fuarda sergiledi. 

Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen ve 11 ülkeden 300 işadamının katılımıyla gerçekleşen İş forumuna katılan Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, tarihi bağlarımızın olduğu Kosava’ya yatırım için Kocaeli sanayici  ve işadamlarına çağrı yaptı.

alt

Kosova Haber internet sitesinde yayınlanan Prizren Ekonomi Forumu  haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Prizren Esnaf Derneği Başkanı EDİZ CABRATİ  Prizren Ekonomi Forumunun ve Fuarın başarılı geçmesi ve yeni iş olanaklarının doğması için özel çaba gösterdi.

alt

1. TKG Programı üyesi ADNAN FUSA (solda) İş Forumunu başarılı olması için  destek verdi. Foruma katılan  ve açılışı yapan Bakan BESİM BEGAJ (sağda) ile yakından ilgilendi.

AB Bakanı BESİM BEGAJ  6-12 Nisan 2006 tarihlerinde Kosova TSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı ile birlikte TOBB'un konuğu olarak Ankara ve İstanbul'da incelemelerde bulunmuştu.