TOBB Başkanı M. Rfat Hisarcıklıoğlu ve Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Jaafar Rasool Al- Hamadani ile Bağdat, Basra, Kerkük ve Kerbela Ticaret Odaları Başkanlarının da yer aldığı 17 kişilik heyet 23 Eylül 2014 Salı günü Irak ile ticareti yeniden canlandırmak amacıyla TOBB'un ev sahipliğinde biraraya geldi.
alt
5. TKG programına Irak'tan katılan  Kerkük Ticaret Odası Başkanı  SABAHALDEEN ALSALİHİ (sağdan 3.) işbirliği anlaşmasının imza töreninde hazır bulundu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak'ta Türk firmalarına zorluk çıkarıldığını belirterek, "Ortak kaderimizi etkileyecek bu zor süreçte daha fazla dayanışma içinde olmamız gerekirken, karşılaştığımız bu durum kabul edilebilir değil" dedi.

 

alt

 

5. TKG üyesi SABAHALDEEN AL SALİHİ  (arka sırada  sağdan 5.) TOBB ve Irak Ticret Odaları Federasyonu arasındaki işbirliğini geliştirilmesine yönelik tüm  çabaları  memnuniyet  verici bulmaktadır.

 

Toplantıda yaptığı konuşmada, son dönemde Irak'ta yaşanan gelişmeleri Türk iş dünyası olarak yakından takip ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Irak'ın bu zor süreci bütünlüğünü koruyarak ve başarı ile atlatacağına inandıklarını söyledi. Irak'ın toprak bütünlüğünü, güvenliğini, istikrar ve refahını çok önemsediklerinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Türk iş dünyası olarak bu süreçte Iraklı kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

 

alt

 

TOBB Başkanı tarafından Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanına ziyaretin anısına bir tablo hediye edildi.  SABAHALDEEN AL SALİHİ  (sağdan 2.) hediye töreninde hazır bulundu.

 

Konuşmaların ardından TOBB ile Irak Ticaret Odaları Federasyonu arasında işbirliği için çalışma komitesi anlaşması imzalandı.

Konuk heyete TOBB Başkanını katılımıyla öğle yemeği ikram edildi.

 

TOBB'un web sayfasında yayınlanan görüntülü habere ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.