alt

14. TKG programına Türkmenistan'dan katılan ARSLAN BORJAKOV (sağ başta) fuar için 16-20 Eylül 2014 tarihlerinde Almanya'nın Frankfurt şehrine gidince dönem arkadaşı AYHAN ŞEN'i  (sağdan 2.) ziyaret etti.

14. TKG üyesi AYHAN ŞEN, 19 Eylül 2014 Cuma günü  dönem arkadaşı Türkmenistan'da ARSLAN BORJAKOV için bir akşam yemeği düzenleyerek, 14. TKG Programına Almanya- Frankfurttan katılan İBRAHİM ERYILMAZ'ı da dönem arkadaşları buluşmasına davet etti.

alt

14. TKG üyeleri 2,5 yıl ardan sonra Almanya'da biraraya geldiler ve ortak anılarını paylaşıp, ekonomi ve iş ortamı konularaında değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulundular. AYHAN ŞEN  (solda), İBRAHİM ERYILMAZ (ortada)  ve ARSLAN BORJAKOV (sağda) Almanya'da da Türk lokantasını ve Türk çayını tercih ettiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından 19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen   14.Türkçe Konuşan Girişimciler Programına 20 ülke ve 4 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 45 katılımcı iştirak etmiştir. 

ARSLAN BORJAKOV,  temizlik ürünleri üretimi yapan, otomotiv yedek parça  (akü, lastik, fitler, jant vb) ve inşaat  malzemesi ticareti yapan şirket ortağı ve üst düzey yöneticidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Derneği üyesidir.

AYHAN ŞEN, inşaat firması sahibidir. Aynı zamanda market işletmeciliği yapmaktadır. TÜMSİAD Frankfurt temsilcisidir. 

İBRAHİM ERYILMAZ,  makine, özellikle tekstil makineleri ve teçhizatı satışı, tesislerin kurulumu ve montajı ticareti, mühendislik ve proje hizmetleri yapan, ayrıca tekstil alanında faaliyet gösteren şirkette ortak ve yöneticidir. Türk-Alman Sanayi, Ticaret ve İşverenler Derneği Başkanıdır.

Automechanika Frankfurt dünyadaki en büyük otomotiv yedek parça fuarıdır.İlk olarak 1971 yılında kapılarını ziyaretçilerine ve katılımcılarına açmıştır. Messe Frankfurt tarafından 2 yılda bir Frankfurt’ta düzenlenen ve otomobil yedek parça sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Automechanika Frankfurt, bu yıl 16-20 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenmiştir.

alt

Türkiye’den yaklaşık 200 firmanın ürün ve hizmetlerini  sergileyeceği uluslararası platformda, otomotiv yedek parçaşları, sistemler, elektronik parçaları, onarım ve bakım ürünleri, aksesuarlar ve otomobiller için her türlü detay bulunacaktır. Geçtiğimiz yıllarda ihracatının yüzde 70’ini Avrupa Birliği ülkelerine yönelik gerçekleştiren Türk otomotiv yan sanayi sektörü, ülke ekonomisine yılda 3,6 milyat dolarlık katma değer, en az 3 milyar dolarlık ihracat geliri sağlayabilecek ve yılda 450 milyon dolar yatırım yapabilecek potansiyele ulaşmıştır

Türk otomotiv yan sanayi firmalarının dünyaya açılması için çok önemli bir platform olan Aturomechanika Frankfurt, imalatçı-yatırımcı-alıcı üçlüsünü bir araya getirerek yeni iş imkanlarına zemin hazırlamaktadır. 2010 yılıdaki fuar 4,500’den fazla katılımcı firmayı ve 200 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamıştır. 4 kıtada 10 fuar olarak organize edilen Automechanika fuarları arasında Frankfurt, en büyük otomotiv ve yedek parça fuarı olarak belirtilmektedir.

Fuarla ilgii detaylara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Automechanika Frankfurt ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.