5. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali 10-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Denizli’de düzenlenmiştir. 

alt

16. TKG Programına Kosova'dan katılan BERKANT CURİ  (sol başta) 5. Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik festivali kapsamında Denizli-Pamukkale'de gerçekleşen Türkçevizyon Gala Konserine Kosovadan Organizator-Menejer olarak  katıldı. 

Türkçevizyon Gala Konseri TRT1, TRT Müzik, TRT Avaz , TRT HD ve dünyanın 8 değişik ülkesinde canlı olarak yayınlanmıştır.

alt

TRT, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Başbakanlık Tanıtıma Fonu işbirliği ile hazırlanan Türkçevizyon’da Orta Asya, Balkanlar ve komşu ülkelerin katılımcıları kendi şarkılarını Türkçe sözler ile söylediler. Festivalin galasının 13 Eylül 2014 Cumartesi gecesi  Hiarapolis antik kenti içinde yer alan tiyatroda yapılması planlanmıştı.

14 Eylül’de, 22 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Gala Konserine Türkiye'den konuk sanatçı olarak Rafet El Roman ve Ezo katılmıştır. ,

Gala konseri öncesinde, 10-11-12 Eylül 2014  tarihlerinde, Denizi'nin çeşitli yerlerinde, TRT sanatçılarının da katılacağı konserler düzenlenmiş, şarkı aralarında Denizli ve kültürünü tanıtıcı görüntüler yer almıştır.

Türkçevizyon Gala Konseri hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkçevizyon Gala Konserinde Kosova'yı sanatçı Albulena Yaşari Türkçeye çevrilmiş "İyi Geceler" adlı parçası ile temsil etmiştir. 

16. TKG üyesi BERKANT CURİ ve konseri verecek olan Kosovalı sanatçı Albulena Yaşari  ile konser öncesinde tanıtım amaçlı bir söyleşi yapıldı.

alt

Çekimlerin Hierapolis Antik Kentinde yapılması planlandığı için konser öncesi söyleşi  PAMUKKKALE  adının bölgeye verilmesine neden olan travertenlerin  önünde yapıldı.

alt

16. TKG programına Kosova'dan katılan BERKANT CURİ  konser provasında teknik detaylarla ilgilenmiş, ışık,  görüntü ve ses efektlerinin kalitesinin iyi olması için çaba göstermiştir. 

alt

Denizli ilinin Pamukkale olara biinen  HİERAPOLİS Antik Kent  kalıntıları içindeki Antik Tiyatro 13 Eylül 2014 Cumartesi akşamı düzenlenecek konser için bir gün önceden ses ve ışık ekibi tarafından hazırlandı. Ancak mevsim normalleri dışında aniden bastıran yağmur nedeniyle  konser ve canlı yayın ertelendi.

14 Eylül 2014 Pazar  gecesi Pamukkkale Üniveristesi kapalı spor salonunda gerçekleşen Gala Konser TRT'nin dış kanalları aracılığıyla Türk Dünyasına ulaştı. 

alt

14 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşen Türkçe Vizyon Konserinin hazırlık çalışmaları ve kulisi  ile ilgili  görüntülere BERKANT CURİ'nin 8sağda) facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, İstanbul, Malatya ve Gaziantep illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan  Grşimciler Programına Kosova'dan kataılan BERKANT CURİ, Marmara Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi "Kişilerarası İletişim" Anabilim dalında yapmaktadır. Uzun zamandır belgesel filim yapımcılısı, müzik programları yapımcısı  ve yönetmeni olarak çalışmaktadır.

16. TKG üyesi BERKANT CURİ'nin TRT Avaz Kanalında yayınlanan "Müzik Köprüsü" programını TKG portalımızda tanıtmıştık. Habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.