alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan'dan katılan DARKHAN BİTİMSHİNOV (solda), Aşkabat'ta açılan Türkmenistan Enerji Fuarında dönem arkadaşı MAKSAT SOLTANMYRADOV (sağda) ile buluştu.

Geçtiğimiz yıl 11 ülkeden 127 katılımcı firmanın yer aldığı ve 4 bin 212 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan Türkmenistan  “Turkmenenergetika” Fuarı, 11-13 Eylül 2014 tarihleri arasında Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta açıldı.

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan'dan katılan  DARKHAN BİTİMSHİNOV  (sol başta),  7. Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstrisi Fuarı nedeniyle Türkmenistanda bulunduğu sıarada,  dönem arkadaşı MAKSAT SOLTANMYRADOV'un (sağdan 2.) konuğu oldu.

alt

17. TKG Programına Türkmenistan'dan katılan  MAKSAT SOLTANMYRADOV (ortada) dönem arkadaşı  DARKHAN BİTİMSHİNOV'u Aşkabat'ta konuk etmekten çok memnun oldu ve TKG grubu üyesi arkadaşı ile yakında ilgilendi.

11 -13 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen “7.’nci Uluslararası Enerji, Elektrik Endüstisi Fuarı ve Konferansı", enerji ve elektrik yatırımları için Türkmenistan’da alanında düzenlenen en önemli fuar olma özelliği taşımaktadır.

alt

Turkmenenergetika” Fuarı Türkmenistan’ın alanında en kapsamlı tedarik fuarıdır. “Turkmenenergetika”Fuarının ana amacı ülke’de hayata geçen Yollar, Oteller, Hastaneler, Enerji Tesisleri ve Toplu Konut gibi Üst/Alt yapı yatırımlarının elektrik ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması için Türkmenistan Enerji Bakanlığı tarafından desteklenmekte olup ülkenin önemli karar vericilerinin katılım sağladıkları bir platform olmaktadır. 

Fuarla ilgili olarak Electricity internet sitesinde yeralan görüntülü habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, fuarın Türkmenistan'da enerji sektörü ve yatırımların geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Fuarda yenilenebilir enerji, aydınlatma, elektrik motorları, elektrik trafo merkezleri, elektrik hatları, enerji verimliliğiyle ile ilgili birçok ürün tanıtılmaktadır. Fuara 15 ülkeden 155 şirket katılmıştır.

alt

17. TKG programı katılımcııs  DARKHAN BİTİMSHİNOV (sağ başta) Türkmenistan Enerji Fuarında firmasını ürünlerinin tanıtılması ile yakından ilgilendi. 

DARKHAN BİTİMSHİNOV, elektrikli pano imalatı, standart olmayan metal ürünler imalatı yapan şirket ortağıdır. KATİAD –Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği üyesidir. Türkiye’den büyük ölçekli malzeme satın almaktadır. 

alt

17. TKG grubu üyesi DARKHAN BİTİMSHİNOV, fuardan kalan zamanında Aşkabat'ın popüler yerlerini ziyaret etti.

alt

Türkmenistan'ın tarihi, doğal ve sosyal güzellliklerine hayran kalan 17. TKG üyesi DARKHAN BİTİMSHİNOV'un Türkmenistan ziyaretine ait fotoğraflara değerli arkadaşımızın facebook sayfasından erişim mümkündür.

Elektrik üretimi ve enerji kaynakları açısından zengin bir ülke olanTürkmenistan'da elektrik enerji sektörünün geliştirilmesine yönelik fuar açıldı. Başkent Aşkabat'ta açılan fuara aralarında Türk şirketleri de olmak üzere Rusya, Japonya, Çin, İran,ÖzbekistanKazakistanAvusturyaBelçika gibi birçok ülkeden enerji şirketleri katıldı. Türkmenistan Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği fuarın açılış törenine Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, devlet başkanı yardımcıları, yabancı misyon şefleri, bakanlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

alt

Kalabalık bir katılım sağlanan fuara Türkiye'den Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji, Lotus Enerji, Eta elektrik, Rönesans Enerji ve Visor gibi şirketler katıldı. Türk şirketlerinin yanı sıra Rusya, ÖzbekistanKazakistan, Almanya gibi ülkelerden gelen şirketler kendi uzmanlık alanlarındaki faaliyetlerini sergilediler. 

Haberler Com internet sitesinde Enerji ve Elekrik Fuarı ile  ilgili  haber yayınlanmakadır. Bu linki ziyaret ederek, haberin detaylarına ulaşmak mümkündür.