alt

6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı ELSHEN EBULHESENLİ Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açılan Savunma Sanayi Fuarını ziyaret etti ve fuara katılan firmalarla görüştü.

Azerbaycan'ın başkenti BAKÜ ilinde da 11-13 Eylül 2014 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (ADEX 2014 düzenlendi.  Bu fuar, savunma sanayi sektöründe Azerbaycan'da düzenlenen ilk fuar olma özeliğini taşımaktadır.

Bakü Expo Center'da düzenlenen fuar, 3 gün sürdü. Altın sponsorluğunu Türk şirketi  ROKETSAN'ın üstlendiği fuarın açılışına, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov, Ulusal Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov, Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov ile T.C. Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra  Türkiye'nin savunma sanayi sektöründe görev yapan üst düzey yöneticiler katıldı.

Haberler Com internet gazetesinde yayınlanan fuar haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş ve diğer yetkililer katıldı.

Türkiye, Savunma Sanayii Müsteşarlığının yanı sıra, aralarında MKE, ASELSAN, HAVELSAN, TAİ'nin de bulunduğu 30'dan fazla  savunma sanayi kuruluşu ile fuarda en geniş katılım sağlayan ülke konumunda bulunuyor.

alt

Son Dakika haber sitesinde yayınlanan fuar haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Memleket Com internet sitesidne yayınlanan fuar haberi için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programında "Heyet Başkanlığı" görevini üstlenmiş olan Dr. ELSHEN EBULHESENLİ halen Bakü'deki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiiğinde Ekonomi Müşavirliginde  çalışmakta ve iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sağlmaktadır.

Azerbaycan, söz konusu fuarla askeri işbirliği konularının geliştirilmesi ve son yıllarda ürettiği ürünlerin dünya pazarına sunulmasını hedeflemektedir.

Türkiye ve İsrail'in Savunma Bakanı, Belarus, Güney Kore, Katar ve Malezya'nın Bakan Yardımcısı düzeyinde temsil edildiği fuara, ayrıca birçok ülkenin yüksek rütbeli askeri yetkilisi de  katılmıştır. 

Sekiz ülkenin milli gruplarıyla bulunacağı ADEX2014'e, İsrail ve Polonya 16'şar, Belarus 10 şirketle temsil edilmiştir. En geniş katılım 37 şirketle Türkiye  trafından yapılmıştır.

alt

Azerbaycan'da ilk  kez düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı ADEX -2014  ile ilgili A Haber internet sitesinde yayınlanan görüntülü habere ulaşamak için bu linki ziyaret etemek gerekmektedir.