alt

Türkiye'den Almanya'ya Erasmus Programı kapsamında  gelen 32 üniversite ögrencisi, staj icin geldikleri Hessen bölgesinde YILDIZ CNC Torna Teknik Fabrikasını gezip, 17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ'dan  teknik bilgi aldı.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında, Ankara, İstanbul, Bursa, Mersin, adana ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programı  heyet başkanı RECEP YILDIZ, konuk öğrencileri eşi ve ortağı FATMA YILDIZ  ile birlikte karşıladı ve ağırladı. 

ERASMUS Programı kapsamında Almanya'daki üniveristelerde değişim programı öğrencisi olarak bir dönem öğrenim gören üniversite öğrencileri için T.C. Frankfurt Başkonsolsoluğu ve Ticaret Müşaviriği iş yeri ziyaretleri düzenlemektedir.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ERASMUS Programı kapsamında  Türkiye-Kayseri'den Almanya'ya gelmiş olan farklı faküte ve yüksek okullarda eğitim gören üniveriste öğrencilerinin, Alman iş düzeni ve disiplinini yakından görmeleri ve  ileri Alman  teknolojisi ile tanışmaları için hassas tekonolojik üretim yapan bir fabrikanın ziyaret edilmesi ve üretim hattını görülmesi özel bir önem taşımaktadır.

alt

Türkiye'nin Kayseri ilindeki Erciyes Üniversitesinin farklı bölümlerinde öğrenci olan gençler YILDIZ Teknik CNC Fabrikasında  17. TKG programı heyet başkanı RECEP YILDIZ'ın üretim hattını tanıtan konuşmasını ilgiyle dinlediler.

Konuk öğrenciler, ileri düzeydeki Alman teknılojisini yakından tanımak ve hassas CNC tezgahlarının üretim sürecini izleme olanağı verilmesinden büyük memnuniyet duydular. 

alt

Konuk öğrencilere fabrikasını gezdiren, her makinenin özelliklerini ve çalışmasını anlatan RECEP YILDIZ, fabrika ziyaretine katılan öğrencilere ve hocalarına  Türk kebabı ikram eti. Ayrıca şirketin tanıtım malzemlerinden öğrencilere küçük armağanlar verildi. 

Fabrikada konuklara ikram edilen yemek sırasında, öğrencilerin arasına oturan 17. TKG prpogramı heyet başkanı RECEP YILDIZ, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve hassas üretim teknolojileri hakkında bilgi vermeye devam etti.

alt

Konuk öğrencilerin fabrika ziyaretine ilişkin daha fazla fotoğrafa ulaşmak için 17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ'ın facebook sayfasını ziyaret etmek gerekmektedir.

YILDIZ Teknik Fabrikasını ziyaret etmekten ve konuk olmaktan  memnun kalan öğrenciler ve ekip sorumlusu hocalar teşekkürlerini ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ   otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.