alt 

9. TKG Programına Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  Astana radyosunda "birlik" konulu bir söyleşi programına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ekim 2009'da düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan Astana'da katılan  ASKER PRİYEV aslen Ahıska Türküdür. 

alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı ASKER PRİYEV (ortada)  halen Astana'da Tengri Otelde yönetici olara çalışmaktadır. 

9. TKG Üyesi ASKER PRİYEV geçtiğimiz aylarda, Kazakistan  Ulusal Girişimciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi  olarak görev almıştır. Bu konuda TKG Portalında yayınlanmakta olan habere  erişim için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Kazakistan'da halen 130 farklı topluluk birarada yaşamaktadır. Bu nedenle birlik ve beraberlik duygularını geliştiren çalışmalar çok önem kazanmakatdır. 

Kazakistan toplumundaki birlik ve beraberligi, ortak degerleri, kültürü geliştirmek için 19 yıl önce Kazakistan Halklar Asamblesi kurulmuştu. 9. TKG Üyesi ASKER PRİYEV bu Birliğin  Danışma ve İdari Kurulunda da görev üstlenmiştir.

altYukarıda görülen Sertifika/Plaket, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından, başkent Astana'da 2013 ve 2014 yıllarında olmak üzere 9. TKG üyesi ASKER PRİYEV'e Kazakistan halkının birlik ve beraberligi, toplumsal barışın saglanmasındaki ve ulusal milliyetçiligin uyanışı yolundaki üstün mücadelesi ve çabası nedeniye iki kez verilmiştir.

 

Değerli arkadaşımızı toplumsal çalışmalara verdiği önem nedeniyle kutluyor, başarılar diiyoruz. 

alt

Kazakistan Cumhurbaşkanı   Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Halklar Asamblesi'nin kuruluşunun 20. yılına denk gelmesi nedeniyle 2015 yılını  KAZAKİSTAN HALK ASAMBLESİ yılı olarak ilan etmiştir.

alt

Kazakistan Halklar Asamblesi hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Kazakistan Halklar Asamblesi hakkındaki bilgilere  bu linkten de ulaşmak mümkündür.