9.TKG Programına Afganistan'dan katılan MURAT HAMIDI ve 11. TKG Programı üyesi SABRUDDIN RAHMANI  inşaat sektöründeki faaliyetlerinin yanısıra  film yapımcılığı sektörüne  girerek, ALTINFILM adlı bir şirket kurdular ve  2012 yılında Afganistan'ın ilk uzun metrajlı filmini tamamladılar. 

alt

TKG üyeleri KHAN MURAT HAMIDI  (solda)  ve  SABRUDDİN ABDURAHMAN'ın (ortada)  yapımcılığını üstlendiği filmin Afganistan Galası Kabil'de 7 Eylül 2014 tarihinde yapıldı. Seyircilerin  beğeniyle izlediği film çekim tekniği ve eğlenceli hikayesi ile de izleyicilerden tam not aldı.  

TKG  üyesi arkadaşlarımız, çekimini  çok zor şartlar altında tamamladıkları "A Man's Desire for a Fifth Wife" adlı  filmleri Uluslararası Hindistan Film Festivali IFFI-2013'ün yarışma bölümünde ödüle ve sertifikasyona değer bulundu.  TKG portalında "başarı Hikayeleri" bölümünde yayınlanmakta olan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

TKG üyesi arkadaşlarımızın yapımcılığını üstlendikleri "A Man's Desire for a Fifth Wife" adlı  film 2013 Boston Uluslarası Film Festivali (BIFF)  yönetimi tarafından 8 Şubat 2013'de  festivale  kabul  edilerek, ilk 4 film arasına girmiş, ve  en iyi ilginc film seçilmiştir. TKG portalında  yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Afganistan'da, Altın Film tarafından çekilen ve Afganistan sinema tarihinin en pahalı özel sektör tarafından çekilen filmi unvanına sahip olan “A Man’s Desire for a Fifth Wife” adlı filmin galası yapıldı. Filmin yönetmeni törende filmi tanıtan  ve çekim erüvenini anlatan bir konuşma yaptı.

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyeleri film galasına katılarak, arkadaşlarının başarısını kutladı ve mutluluklarını paylaştı. 

alt

10. TKG üyesi JAMSHİD SAEEYDİ UZBEK (sol başta) film galasına katılarak arkadaşlarını kutladı. Gala gösterisine ya katılan konuklara  ev sahipliği yaptı.

Galaya katılan TKG grubu üyeleri filmi çok beğendiler ve arkadaşlarıının başarısından büyük memnuniyet duydular.  6. TKG üyesi MUHİBULLAH   VAHAP  ve 16. TKG üyesi MOHAMMAD HASHİM JURAQOL gala töreninin düzenli ve başarılı olması için yardımcı oldular. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan KHAN MURAD HAMİDİ arkadaşımızdan gelen mektubu bilginize sunuyoruz:

 

alt

"Afganistan şartlarında ve bugünkü kriz ortamında, yaklaşık 9 aydır seçimlerin sonuclanmamasının yarattığı belirsizlikkoşullarında, ekonomik krizin diz boyu olması ve güvenligin de siyasi belirsizlige dayalı olarak hergün daha da zayıflamasına rağmen, görkemli bir Gala yaptık. Filmin Galasına  bine (1000) yakın izleyici geldi. Konuklarımız çok farklı çevrelerin twmsilcileriydi. Kültür ve Turizm Bakanı, Milletvekilleri, siyasi kişiler, kültür adamları, yazarlar, üniversite hocaları, görsel ve yazılı basın mensupları, Elçilik temsilcileri  ve topluma mal olmuş, sinema severler Galamıza katıldılar.

Seuyricilerimiz filmi çok büyük begeniyle izlediler ve sonunda ayakta alkışladılar. Afganistan tarihinde sinema dalında bugüne kadar böyle bir organizasyon yapılmamıştı.  Biz ilkez böyle büyük uzun metrajli ve yüksek bütçeli filme imza attik. Şuan itibariyle filmimize yapiımış bagımsız yorumlar bekledigimizin çok çok üstünde olumlu ve güzel ifadeler içermektedir.

Filmin maliyeti bugünün rakamlaryla $3,500,000.USD üzerindedir ve bu meblag tamamen kendi özkaynaklarımızdan karşılanmıştır. Herhangi bir yabanci kaynak ve/veya başka bir ulkeden yardım alınmamıştır. Şu anki planlarımıza göre Film 25 Eylül 2014 tarihinde vizyona girecektir."

Murat HAMIDI

CEO/PRODUCER

ALTINFILM ENTERTAINMENT, INC.

TKG üyesi değerli arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

alt