DTİK Avrupa-Balkanlar Büyük Buluşması",

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından, 6-7 Eylül 2014 tarihlerinde ,TOBB/ DEİK / DTİK Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu,T.C.Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, T.C Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, DTİK'ten Sorumlu DEİK YK Üyesi Dr. Murat Yalçıntaş, DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkanı Ömer Süsli ve 500’ü aşkın Türk girişimcilerin katılımı ile Köln'de düzenlendi.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

14. TKG Programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN (ön sırada sağdan 2.), 15. TKG üyesi ZEKERİYA BAYRAK (arka sırada sol başta) ve 14. TKG üyesi CİHAN MUTLU AKTÜRK (arka sırda sağ başta) DTİK Avrupa Komiyetesi üyeleri olarak görev yapmaktadırlar. 

Yurt dışında yerleşik Türk girişimciler ve profesyonelleri bir araya getirerek Türk lobisini  güçlendirmeyi amaçlayan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) çalışmalarını hızlandırdı.

Avustralya’dan sonra Avrupa ve Balkanlar şehir örgütlenmesini tamamlayan DTİK,  Almanya’nın Köln şehrinde 600’e yakın Türk işadamını bir araya getirerek yeni dönem stratejilerini belirledi. Toplantıda, 25 ülkeden 120 şehir temsilcisine de sertifikaları törenle verildi. Toplantıya, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve geniş bir işadamı heyeti katıldı.

alt

 

14. TKG programı heyet bakanı REMZİ KAPLAN (sağda) DTİK Avrupa Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

DTİK Köln toplantısı hakkında Batı Trakya Türklerinin Birllik Gazetesinde  yayınlanan görüntülü habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

DTİK Köln toplantısı hakkındaTürk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası bülteninde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

14. TKG heyet başkanı ve DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı REMZİ KAPLAN (sol başta)  Dünya Türk İş Konseyi Avrupa ve Balkanlar Büyük Buluşması hazırlıklarında etkin görev aldı. 

alt

17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ Köln'de düzenlenen  DTİK Avrupa ve Balkanlar Büyük Buluşmasında  "Şehir Temsilcisi Sertifikası" ile büyük aile fotoğrafında yer aldı.

alt

RECEP YILDIZ'ın DTİK Hessen Eyaleti bölge başkanlığına seçilmesi haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Bulgaristan'dan 18. TKG üyesi EDİS EMRE  TKG programı öncesinde katıldığı DTİK Köln toplantısında Dobruca Şehir temsilcisi belgesini teslim  aldı. 

alt

 

Köln Toplantısına davet edilen TKG üyelerinin isimlerini bilgilerinize sunuyorum. 

 
 
KKTC temsilcimizGundogdu Ramazan  6. grup
 
Balkan Ülkeleri  
Bulgaristan: Timur Halilov   10. TKG Grubu üyesi
Bulgaristan: Edis Emre        18. TKG Grubu üyesi  
Yunanistan: Chasan Hasan  13. TKG Grubu üyesi
Slovenya:   Dzelil Salih      15. TKG Grubu üyesi
 
Almanya Grubu: 
14. TKG Grubu üyesi   Ayhan Şen
8. TKG Grubu üyesi    Bora Öztelcan
8. TKG Grubu üyesi   Bülent Aydin
11.TKG Grubu üyesi  Bülent Çakıroglu
16.TKG Grubu üyesi Cem Güler
14. KG Grubu üyesi  Cihan Mutlu Aktürk
9. TKG Grubu üyesi  Efendi Aygün
12.TKG Grubu üyesi Muhammed Erturan
17.TKG Grubu başkanı Recep Yıldız (3 kişi)
14.TKG Grubu başkanı Remzi Kaplan
14.TKG Grubu üyesi Yüksel Sarar
15.TKG Grubu üyesi Zekeriya Bayrak 

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Makedonya/Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  (solda) TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU (ortada) ve DTİK Almanya Komitesi Başkanı TURGUT TORUNOĞULLARI  (sağda) ile Köln'de görüştü.

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından başlatılan şehir temsilcileri yapılaşmasına katılarak 20’ye yakın şehir temsilciliği öneren Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası, DTİK’in Köln’de organize ettiği Avrupa ve Balkanlar Buluşmasına 10. TKG üyesi TİMUR HALİLOV'un koordinasyonunda 7 kişilik heyetle katılmıştır. Bulgaristan'da şehir temsilciliğine seçilen kişilerle ilgili Türk Bulgar TSO bülteninde yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.  

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin detaylarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

DTİK web sayfasında yayınlanan görütülü haberin  ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt