alt

9. TKG programına Irak Kerkük'ten katılan KHALİD MAYAS (ortada) Musul'da karşılaştıkları  İŞİD zulmünden kaçarak Kerkük'e ulaşan TKG dönem arkadaşları SADİQ KH THAMIR (solda)  ve MAZEED KASAPOGLO M.A. AZEZ (sağda)  ve aile üyeleri ile yakından  ilgilenerek, Kerkük'te güvenli bir şekilde yaşamaları için tüm olanaklarını seferber etti.

Türkmen İşadamları Derneği Başkanı ve 12. TKG heyet başkanı SUPHİ MUTAPÇI , 9 TKG üyesi KHALİD MAYAS ve arkadaşları İŞİD'in baskıları ve terör nedeniyle evlerini, yerlerini, yurtlarını terektmek zorunda kalan Türkmen gruplarından Kerkük'e sığınan ailelere kalplerini, gönüllerini ve evlerini açtılar. Uluslararası ve yerel örgütlerin düzenlemiş oldukları yardım kampanyalarının yanı sıra, TKG üyesi değerli arkadaşlarımızın kişisel imkanlarını sonuna kadar kullanarak sürgündeki Türkmen ailelere sahip çıkmalarını, sığınmacı Türkmenlerin barınma ve yiyecek sorunları için kişsiel çözümler üretmelerini takdirle karşılıyor, arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Terör örgütü İŞİD 10 Haziran 2014 tarihinde Irak’ın ikinci büyük şehri Musul’da kontrolü ele geçirdi. Musul'un ardından şehrin batısındaki Türkmen kasabası Telafer de 16 Haziran 2014 tarihinde Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün eline geçti.

Çatışma ortamından kaçan Türkmenler  Erbil ve Kerkük'e sığınmak üzere çoluk çocuk yollara düştü. Hiçbir barınma ve koruna imkanı olmadan, su  ve gıda desteği almadan günlerce çöl ortamında kalan Türkmen ailelerinde yaşlı ve çocuk ölümleri hızlandı.

Kerkük Türkmen İşadamları Dernegi Baskan SUPHİ MUTAPCI 12. TKG  heyet baskanıdır. Yardimcısı HALİT  MAYAS 9. TKG grubunun çok aktif bir uyesidir. Telefar kentinden ve Musul'dan kaçan Turkmenlerin bir kısmı da Kerkük'e sıgındılar. 50 derece sıcakta kimsesiz, aç ve susuz sıgınmacı Turkmenlerle ilgilenen yerel yada uluslararası kurum ve kuruluşların çabaları yetersiz kalmaktadır.

TKG üyelerimiz  işlerini, güçlerini bırakmış, Türkmenleri boş evlerine yarım inşaatlarına, şantiye ve atölye gibi yerlere, depolarına yerleştirmek, hayatlarını devam ettirmelerini saglamak için  Haziran Ayından  buyana  çok zor koşullarda  ugraşmaktadırlar. DÜnya Türkmenlerin çıglıklarını duymamakta ısrar etmekte, Türkiye'den giden yardımlar da yetersiz kalmaktadır. Sıgınmacı Türkmenler halen bir şişe suya muhtaç durumdadırlar.

alt

5. TKG üyesi SABAHATTİN AL SALİHİ (solda) başkanlığındaki Kerkük Ticaret Odası da Kerkük'e sıgınan Türkmenler için gıda paketleri hazırlamş ve 1500 kişiye iftarlık gıda yardımı dağıtmıştır. 

Türk Kızılayı tarafından Irak'ta evsiz yurtsuz kalan Türkmenlere  çeşitli yardımlar iletilmekte ancak yetersiz kalmaktadır.  Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, rkmenlerin yardıma ihtiyaç duyduğunu anlatarak, “Bazıları gidecek bir yer bulamadığı için çölün ortasında kendi hallerine terk edilmiş durumdalar. Türkiye kamuoyu Türkmenleri unutmasın, yardımlara devam etsin." çağrısında bulunmuştur. 

Kızılayın yardım çalışmalarının detaylaraına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Irak'ta zor durumda bulunan Türkmenlere Türkiye Odalar ve Boralar Birliği tarafından  gıda malzemesi gönderilmiştir.

 6 Ağustos 2014 tarihinde AFAD (Acil Durum Yönetimi Başkanlıgı)na  teslim edilen gıda yardımı haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti( IŞİD) saldırılarından kaçarak Kerkük'e sığınan Telaferli Türkmenler zor şartlar altında hayat mücadelesi vermektedir. Barınma ve yiyecek sıkıntısı çeken Türkmeler için yapılan yardımlar yetersiz kalmaktadır.

Bu konuda Cihan Haber Ajansının yayınlandığı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan habere bu linkten erişim mümündür.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan Türkmenlerin çölde aç ve susuz kaldıkları  haberine bu inkten ulaşmak mümkündür.

Evlerini, yerlerini yurtlarını terke zorlanan Türkmenler hakkında T24 internet gazetesinde yayınlanan habere  bu linkten ulaşmak mümkündür.