alt

Devlet Tiyatroları Genel  Sanat Yönetmeni  MUSTAFA KURT (sağdan 2.)  ile görüşen 9. TKG üyesi SABİHA MESTAN (sağ başta)  iki ülke tiyatroları arasında işbirliği yapılmasını istedi. 

26 Ağustos 2014 Salı günü Kırcaali Tiyatro ve Müzik Merkezi Müdürü Dimo Dimov ile birlikte Ankara'ya gelen 9. TKG üyesi SABİHA MESTAN, Bulgaristan'ın Kırcaali iindeki Türk tiyatrosu olan Kadriye Latifova Devlet Türk Müzik Dram  tiyatrosunun müdürü olarak  görev yapmıştır.

Bulgaristan Devletinin kararıyla bu tiyatro kapatılmış, yerine Kırcaali Tiyatro ve Müzik Merkezi kurulmuştur. Kırcaali Tiyatro ve Müzik Merkezi, tek bir idari yönetimle Dimitır Dimov Drama ve Kukla Tiyatrosu ve Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrolarını birleştiren bir kurum olarak bölge halkına hizmet sunacak.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan SABİHA MESTAN bu yeni kurumda da idari görev üstlenerek, Kırcaali bölgesinde ve Bulgaristan'daki Türk toplumu için kültürel  destek çalışmalarını büyük bir özveri ile yürütmektedir.

31 Mayıs 2013 tarihinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne Genel Sanat Yönetmenliğine atanan   Mustafa Kurt  devlet tiyatrosunda sanatçıs,  rejisör ve konservatuarda öğretim üyesi olarak uzun yıllar Türk tiyatrosuna hizmet etmiştir. Türksoy'un kuruluşunun 20. yılı anısına Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunan kişiler için hazırlanan "TÜRKSOY 20.Yıl Madalyası" sahibidir. Ödül kendisine 28 Kasım 2013 tarihinde verilmiştir.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt  8 Mart 2014 tarihinde Bursa'da Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivalini başlatmıştır.

alt

Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Vildan Durdağ'ı da ziyaret eden 9. TKG üyesi SABİHA MESTAN (solda) birlikte gerçekleştirilecek projelerin detayları hakkında görüşlerini paylaştı. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Festivaller ve Dış İlişkiler Bölümü Başkanı  Kayhan Namal ile de görüşen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı SABİHA MESTAN, Bulgaristan Türk tiyatrosuna  verilecek destekler nedeniyle teşekkürlerini ifade etti. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden Bulgaristan'daki türk tiyatrosu için kostüm, oyun ve rejisör desteği sözü alan SABİHA MESTAN, Ankara ziyaretinden memnun kaldı ve Bulgaristan'a mutlu haberle döndü.

Bulgaristan'daki en büyük Türk Partisi olan HÖH hak ve Özgürlükler Partisinin Kırcaali şehri Kadın Kolları Başkanı olarak da görev yapan  9. TKG grubu üyesi değerli arkadaşımızı Bulgaristan'daki Türk kültürünün korunması ve geliştirilmesi yönündeki özel çabaları nedeniyle gönülden kutlar,  başarılar dileriz. 

alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı SABİHA MESTAN,  aynı zamanda BUKET Kültür Derneği'nin başkanlık görevini üstlenmiştir. BUKET Derneği'nin  "DOSTLAR" grubu "Rumeli Esintileri" adlı CD'si beğeniyle karşılanmıştır. Dostlar Grubunun güzel bir tüküsünün linkini beğeninize sunuyoruz.

BUKET Derneği "Türk Halk Müziği Topluluğu" da Balkanlarda ve Türkiye'de çeşitli festivallere davet edilmekte, topluluk üyeleri Türk halk danslarının özgün örneklerini sergilemektedir.

alt

Kırcaali Tiyatro ve Müzik Merkezi Müdürü DİMO DİMOV (sol başta),Bulgaristan Göçmenleri  Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı SEBAHİN AHMETOĞLU (solda 2) ve SABİHA MESTAN (ortada)  verimli bir günün ardından dostluk ortamını paylaştılar.

Devlet Tiyatroları Genel Mdürlüğündeki yoğun görüşme ve toplantıların ardından akşam saatlerinde, Ankara'da Mülkiyeliler Birliğinin bahçesinde mola veren  Bulgaristan tiyatrosu ekibine Başkente hoşgeldin diyoruz.   

alt

Bulgaristan Göçmenleri  Kültür ve dayanışma Derneği Genel Başkanı SEBAHİN AHMETOĞLU (sağda)  ile kısa süreli de olsa görüşme fırsatı bulan  9. TKG üyesi  SABİHA MESTAN (ortada) Ankara'dan olumlu  izlenimlerle ayrıldı.