8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar onuruna Ankara'da Dedeman Otelinde 06 Mayıs 2008 Salı akşamı "Hoş geldiniz Kokteyli ve "Gala Yemeği" düzenlendi.

alt

Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ARTEMİZ SÜMER (soldan 2.) konuklarla yakından ilgilendi. Gala Yemeği öncesinde düzenlenen Hoşgeldiniz Kokteyli sırasında Afganistan temsilcisi FARİDUN İLHAM AMANULLAH (sol başta) sorularını yanıtladı ve değerlendirmelerini dinledi.  

alt

Dışişleri Bakanlığı İkii Ekonomik İlşkiler Genel Müdür Yardımcısı Elçi KEMAL KAYGISIZ (ortada)  programa Almanya'dan katılan 8. TKG  heyet başkanı ERSAN YILDIZ (solda)  ile  Türkiye'nin dış politikadaki  genel tutumunu paylaştı.

KEMAL KAYGISIZ, programdan sonra Afrika'da Mali Cumhuriyeti Büyükelçiisi olarak görev yapmıştır. Halen Büyükelçi olarak, 2015 Çanakkale Anma Programının Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. TKG programına verdiği çok özel destekler nedeniyle kendisine teşekkür ederiz. 

alt

TOBB-ETÜ İşletme Bölüm Başkanı  ve TKG programının "Girişimciik" Dersi Hocası Prof Dr. RAMAZAN AKTAŞ (karşıda, sağdan 2.) ,  Dedeman Otelindeki gala yemeğinde moldova ve Romanya'dan gelen konuklarla sohbet etti. Romanya temsilcisi ERTHAN TANİOR ABDURAMAN   (karşıda, sağdan 3.) ve Moldova temsilcisi   PİOTR TOPCIU  (karşıda sağ başta)  ülkelerindeki iş ve yatırım ortamı konusunda Ramazan Hocaya bilgi sundu.

alt

8. TKG programına Kazakistan'dan katılan TOLEUZHAN  ARİNOV (ön sırada, soldan 2.)  BOLATBEK YESMURZAYEV  (arka sırada sağdan 2.) ve Kırgızistan temsilcisi SEMETEY OMURGAZI UULU (arka sırada sağ başta) gala yemeğinde Avrasya masasında kamu temsilcileri ile buluştular.    

8. TKG programına Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'dan kataılan tesilcileri Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Daire Başkanı ARTEMİZ SÜMER'e (ön sırada,sağ başta) Türkiye ile ticarette karşılaştıkları sorunları aktarma ve çözüm önerileri talep etme fırsatı buldular. 

ARTEMİZ SÜMER halen Madagaskar'da T.C. Antananarivo Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. TKG programına göstermiş olduğu ilgi ve özel desteği nedeniyle kendisine teşekkürlerimizi sunarız.

alt

8. TKG programı kapsamında düzenlenen kokteyle ve gala yemeğine katılan Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı AYHAN ENGİNAR (sağdan 3.) TOBB Genel Sekretet Yardımcısı CENGİZ ÖZCAN (soldan 3.) ve 8. TKG programı heyet başkanı ERSAN YILDIZ  (sağ başta)  sohbet etti  ve katılımcıların taleplerini dinledi. 

alt

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. TAHSİN KESİCİ (sağda) gala yemeği sırasında aynı masada bulunan Devlet Bakanı Yurtdışı trükler Danışmanı BİROL DOK (solda) ile Türk Dünyası konulu derin bir sohbeti paylaştı.

alt

8. TKG Programına Almanya'dan katılan BORA ÖZTELCAN (karşıda, sol başta, BÜLENT AYDIN  (soldan 3.) ve Bosna Hersek temsilcisi NEDZMİN LJUCA (sağdan 2.) gala yemeğinde kamu kurumlarının temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundular ve Türkiye'nin komşuları ile ilişkileri konusundaki güncel politikalarını değerlendirdiler. 

alt

Azerbaycan ve İran delegeleri, gala yemeğie katılarak, iletikleri sorunları dinleyerek, çözüm önerilerini paylaşan kamu kururmlarının temsilc ve yöneticilerinin  gösterdikleri  yakın ilgiden memnun kaldılar.

alt

Irak  delegeleri ALİ M. NAATİ (sağ başta), EMCET NURİ DOKUMCU (sağdan 4.),  ASHRAF A. ASMAEEL (soldan 4.) ve EMİR HAMDİ HAMAMCI (soldan 2.) farklı şehirlerden gelip, Ankara'da tanıştılar. 

alt

Gala yemeğinde Avrasya masasında ön sırada oturanlar. 8. TKG programına  Kırgızistan'dan katılan ALMAZBEK BEİSHENALİEV (sağda), Türkmenistan'dan   DOVRAN  ABDYRASULOV (ortada) ve Kazakistan'dan BOLATBEK YESMURZAYEV  (solda)  komşu ülkelerin temsilcileri olarak aDışişleri Bakanlığı yetkililerine  benzer sorunları akardılar ve  ve görüşleirni paylaştılar.  

alt

Dış ticaret Müsteşarlığı Genel Müdür Yardımcısı HÜSAMETTİN KILIÇKAYA (sol başta) Irak heyetinin Türkiye ile ticarette karşılaştıkları güçlükleri dinledi ve değerlendirmelerde bulundu.

alt

Bulgaristan ve Rusya temsilcileri gala yemeğinde aynı masayı paylaştılar. Bulgaristan'dan AHMET SALI KARADAYI (sol başta),  İLHAN CEVDETOV MUSTAFOV (sağ başta) TEOMAN MUSTAFA YALÇIN (sağdan 2.),  VEZHDİ KEMAL ORMANOV (soldan 4.) ile programa Rusya'da katılan   DAMİR AKHMADULLİN (soldan 2.), KURMANBİ BATCHAEV (sağdan 3.) ve ALBERT GADZHAEV (sağdan4.) Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkiisi ile ticaretet karşılaştıklaraı zorluklaraı paylaştılar.