8. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına katıla konuk işadamları heyeti 08 Mayıs  2008 Perşembe günü Ankara Sanayi Odasının ev sahipliğinde   Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

alt

8. TKG programına Azerbaycan'dan katılan BAYRAM GULİYEV ( önde, sol başta) ve Kosova'dan ADNAN EMİNİ (önde, sağda), İran temsilcileri  DARYOUSH  SOBHANI AZAR (2. sırada, sol başta)  ve TAHER MAHDAVIEH  (2. sırada, soldan 2.) ve  başta rahmetli EMCET NURİ DOKUMCU (ikinci sırada soldan 3.) olmak üzere Irak delegeleri ERKUNT Mesleki Eğitim Merkezinde yapılan sunumları dikkatle izlediler. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan  konuklar Ankara Sanayi Odası’nın daveti üzerine  08 Mayıs  2008 Perşembe  günü Sincan I. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etmiştir.

Konuklara Oda ve Bölge yetkilileri tarafından sunu yağılmuş ve Ankara'nın sanayi potansiyeli ve ağırlıklı üretim konularaı hakkında  ayrıntılı  bilgi vermiştir.

Konuk girişimciler için OSB bünyesinde Yol-İş Sendikası ve INTES  (İşverenler Sendikası) tarafından kurulmuş olan ERKUNT Mesleki Eğitim Merkezinde bir toplantı düzenlenmiş ve heyet üyelerinin uygulama atölyeleri ile tesisin konaklama ve eğitim ünitelerini incelemeleri mümkün olmuştur.

 alt

8. Türkçe Konuşan Girşimciler Programını heyet başkanı, Almanya temsilcisi ERSAN YILDIZ  (solda) Sincan OSB'deki Mesleki Eğitim Tesisindeki Uygulama Atölyelerini dikkate inceledi ve atöleyelerin donananımın yeterli olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeei ifade etti.

alt

8. TKg programına KKTC'de katılan DENİZ KALIPÇIOĞLU (sol başta)  ve Kazakistan'dan BOLATBEK YESMURZAYEV  (sağ başta) öğle yemeğinde dönem arkadaşları olan Irak ve Türkmenistan temsilcileri ile birlikte OSB ziyaret programını değerlendiridler.

Ankara Sanayi Odası ve Sincan 1. OSB yönetimleri arafından OSB alanındaki lokantada konuk heyet üyelerine öğle yemeği ikram edilmiştir. 

OSB'de üretim yapan bazı fabrikaların  sahip veya yöneticilerinin de  katıldığı bu çalışma yemeğinde  sektörleri  uyumlu olan tarafları tanışması ve görüşmesi sağlanmıştır. 

alt

8. TKG programına İran Tebriz'de katılan MİR ABOLFAZL HASSANİ  Sincan 1. OSB'e bulunan Mesleki Eğitim Merkezinin uygulamalarını beğendi ve benzer ünitelerin İran'da da kurulmasının gerekliliğini ve önemini vurguladı  

Ankara Sanayi Odası ve Sincan 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlen ikili iş görüşmelerinde  konuk heyet üyeleri kendi sektörlerindeki üretici firmalarla tanışarak, ilgilendikleri  fabrikaları  ziyaret etme olanağı buldular.