alt

15. TKG programına Makedonya ve Slovenya temsilcisi olarak katılan DZELİL SALİJİ, pastane, dondurma ve frozen yogurt sektöründe zincir işletmeler sahibidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan kataılan Makedonya kökenli DZELİL SALİJİ, MÜSİAD Berin Gençlik Kolu tarafından düzenlenen "2. Avrupa Genç Girişimciler Kongresi"ne katıldı.

alt

T.C.Büyükelçisi HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU'nun katılım ve himayelerinde 16 Kasım 2013 tarihinde T.C. Berlin Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen "2. Avrupa Genç Girişimcler Kongresi" nin  amacı, Avrupa'da yaşayan Türk gençlerini girişimciliğe teşvik etmek, tecrübe kazanmalarına yardımcı olmak ve girişimciliğin önündeki engelleri kaldırarak gençleri cesaretlendirmek olarak  belirtilmiştir.

2. Avrupa Genç Girişimciler Kongresi katılımcılara bilgi ve deneyimleri paylaşıldığı, yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği bir çalışma ortamı sunmuştur.  Kongrede  Türk kökenli genç girişimcilerin sosyo-ekonomik rolü çeşitli yöneleriyle  tartışılmıştır.

alt

Berlin Büyükelçisi HÜSEYİN AVNİ KARSLIOĞLU  (yukarıdaki fotoğrafta sağdan 6.)  Kongre için Berlin Büyükelçili binasının salonlarını tahsis ederek, çok değerli bir yardımda bulunmuştur.

15. TKG programının  dönem arkadaşları 2. Avrupa Genç Girişimciler Kongresi sayesinde Berlin'de  buluştu.

alt

15. TKG programında heyet başkanlığını üstlenen  Berlin MÜSİAD Başkanı VELİ KARAKAYA (solda) ve Slovenya temsilcisi CELİL SALİH (sağda) 2. Avrupa Gençlik Kongresi sırasında görüşme fırsatını değerlendirdiler. 

alt

 

Kongre ile ilgli ayrıntılı  haberlere ve farklı görüntülere  ulaşmak için Haberler.Com web sitesinin linkini tıklamanız önerilmektedir. 

 

Berlinli Türkler Haber Sitesinde yayınlanmakta olan farklı görüntülere erişim için bu linkin tıklanması gerekmektedir.