alt

8. TKG Programına Türkmenistan'dan katılan  TAÇMURAT GURDOV  (sağda), Afganistan temsilcisi FARİDUN İLHAM AMANULLAH  (ortada)   ve Özbekistan'dan JASURBEK SOBIROV  (solda)  İstanbul Boğazındaki tekne gezisinde neşeli anları paylaştılar. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Briiği tarafından 02-18 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 8. Türkçe Konuşan giirşimciler Programı kapsamında,04 Mayıs 2008 Pazar  günü, İstanbul’da tekne ile rehber eşliğinde 3 saatlik bir Boğaz gezisi düzenlenmiştir. 

alt

Türkmenistan'dan TAÇMURAT GURDOV (sol başta), Irak temsilcisi  ALİ M. NAATİ (soldan 2.) ,TOLEUZHAN  ARİNOV (sağdan 2.)  rehberin açıklamalarını dinleyerek istabul Boğazını çevreleyen tarihi yapılar hakında bilgi aldılar.   

alt

8. TKG Programı  heyet  başkanı Almanya'dan  ERSAN YILDIZ (sol başta), Romanya'dan SEZGİN NURLA (soldan 2.), Azerbaycan'dan AZER MAMMADOV (sağ başta)   ve BAYRAM GULIYEV (sağdan 2.) ve Bosna Hersek temsilcisi  NEDZMİN LJUCA (sağdan 3.) Boğaz gezisi sırasında  biryandan istanbul kıyılarını izlerken, bir yanda da  rehberin anlatığı hikayeleri dinlediler. 

 alt

İstanbul Kız Lisesinin 1974-75  mezunları 8. TKG  heyetinin  tekne gezsine eşlik ettiler.

alt

Arka sırada Irak ve  Azerbaycan temsilcileri, ön sırada ie, 8. TKG programına Azerbaycan, KKTC ve  Türkmenistan'dan katılan konuklar tekne turunda dostluklarını  geliştirme ortamı buldular. 

alt

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılmak üzere ondokuz ülkeden gelen elli girişimci istanbul Boğazaında düzenlenen tekne gezisinde çocuklar gibi şendi.

alt

KKTC'den DENİZ KALIBCIOĞLU (sol başta), Irak'tan  ALİ M. NAATİ (soldan 2.), Bulgaristan'dan VEZHDİ KEMAL ORMANOV (soldan 3.)   Türkmenistan'dan  TAÇMURAT GURDOV (soldan 4.) Irak'tan ASHRAF A. ASMAEEL  (sağdan2.) ve Türkmenistan'dan DOVRAN  ABDYRASULOV (sağ başta) tekne gezisinde birlikte eğlendiler.

alt

TOB tarafından düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuk girişimciler Boğaz turunda samimi arkadaş haline geldiler ve bu arkadaşlıklarını program süresince ve sonrasında da geliştirdiler.

alt

Irak'taki kirli savaşta kaybetiğimiz rahmetli katılımcımız EMCET NURİ DOKUMCU (sağ başta) İstanbul Boğazı kıyılarıının eşsiz görüntülerini videoya kaydetti.