Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar Ankara'ya ulaştıktan kısa süre sonra hızla kaynaşarak, güzel ve kalıcı arkadaşlıklar kurdular.

alt

Makedonya ve Bulgaristan delegeleri 7. TKG  heyetinin Ankara'da konakladığı Otel 2000 önünde toplantıya gitmek üzere hazırlar.

Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un  tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 18-30 Ekim  2007 tarihleri arasında “7.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

alt

7. TKG heyetinin 20 Ekim 2007 Cumartesi günü gerçekleşen Anıtabir ziyaretinden bir anı. Makedonya temsilcisi BÜNYAMİN YAŞAR (sağ başta), Ukrayna Kırım'dan NARIMAN GANIEV  (sağan 2.) ZAİR KURTNEZİROV (solda) ve  Kosova'dan ERGİN ZURNACI (arkada solda)

alt

Ukrayna'da gemi taşımacılığı yapan Türk şirketi ARKAS'da çalışan, Türk Türk Dili ve Edebiyatı mezunu NATALİ  BORONİNA (solda) ve Özbekistan'dan kırtasiye sektöründe topta ticaret işi yapan  MUKHAYYO KURBANOVA (solda) , Makedonya'dan Endüstriyel mutfak, sanayi tipi buzdolabı, sanayi tipi mutfak ekipmanları imalatı yapan BÜNYAMİN YAŞAR (ortada)  bir Ankara gecesinde Dünya barışına güzel bir örnek oluşturmakta.

alt

Azerbaycan temsilcisi CAVİD SADIGOV (solda), Makedonya delegesi BÜNYAMİN YAŞAR (ortada ) ve 7. TKG programına Rusya adına katılan Ankara Hukuk Fakültesi mezunu Azerbaycanlı NAZIM AGAZADE  kısa sürede çok yakı arkadaş oldular.

Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen  bu programa 20 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 33 katılımcı iştirak etmiştir. 

alt

7. TKG programına Azerbaycan'dan katılan ŞAMİL HUBYAROV (sol başta) ve Makedonya'dan BÜNYAMİ YAŞAR  (sağ başta)