Almanya’nın Frankfurt şehri yakınlarında bulunan Butzbach’ta faaliyet gösteren Antakya Ortodoks Kilisesi – Aziz Petrus ve Paulus Cemiyeti, Türk Alman Sağlık Vakfı işbirliğiyle bir iftar programı düzenledi. 

alt

17. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı heyet başkanı RECEP YILDIZ (sağda) Türk Kilisesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Hessen Eyalet Meclisi Başkanı Norbert Kartmann'a (solda) Ay/Yıldız süslemeli Türkiye'nin turistik bölgelerinin resmedilmiş olduğu bir anı  tabağı sundu. 

alt

T.C. Frankfurt  Başkonsolosu UFUK EKİNCİ iftar yemeğind eyaptığı konuşmada; Almanya’nın birçok Türk vatandaşı için, ortak bir gelecek paylaştıkları ikinci vatan olduğunu ifade etti ve  “Hatta burada doğup büyüyen bazı gençlerimiz için birinci vatan diyebiliriz" diyerek,  sözlerine devam etti.

Türk Alman Sağlık Vakfı’nın çalışmaları, Almanya’da uyum çalışmaları konusundaki en güzel örnek olduğunu vurgulayan Başkonsolsos Ufuk  EKİNCİ,  "Farklılıklarımız bizi zayıflatmaz. Aksine daha da güçlendirir” dedi.  

Toplantıdan sonra Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemiyeti Başkanı Yusuf Fırsatbul’a bir bağış çeki takdim etti.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı RECEP YILDIZ,   Hessen Eyalet Meclisi Başkanı Norbert Kartmann’a, Butzbach Belediye Başkanı Michael Merle’ye ve Antakya Ortodoks Kilisesi Cemiyeti Başkanı Yusuf Fırsatbul’a birer anı tabağı hediye etti.

Almanya'daki Türk Kilisesinde düzenlenen iftar yemeğini haber olarak  yayınlayan Post Gazetesine bu linkten erişim mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.