Almanya'da yayınlanan Post Gazetesi 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılan  RECEP YILDIZ ile söyleşi yaptı.

alt

Türkiye Diyarbakır kökenli  iş adamı RECEP YILDIZ, 40 yıl önce bir işçi çocuğu olarak ayak bastığı  Almanya’da bugün milyonlarca Euro tutarında üretim  yapan bir fabrikanın sahibi oldu. Eşi Fatime Yıldız ile birlikte 25 yıl önce kurdukları Yıldız CNC Teknik Makine Fabrikası ile otomotiv, savunma, sağlık ve optik sanayileri başta olmak üzere birçok firma için imalat yapmaktadır.

RECEP YILDIZ , Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için 2012 yılında ilk olarak verilen Alman Bilişim Güvenliği Ödülü’nü de kazanmıştır. Yıldız Teknik fabrikası, bugün Leica, Bosch, Siemens, Tucker Holding ve Zeiss başta olmak üzere, yüzün üzerinde Alman firması için üretim yapmaktadır.

Frankfurt Başkonsolosluğu, Lahn-Dill Sanayi ve Ticaret Odası (IHK), Lahn-Dill Kaymakamlığı ve Wetzlar Anakent Belediyesi gibi birçok kurum tarafından meslek eğitimine yaptığı katkılardan dolayı ve yıllardan beri başarılı CNC operatörleri yetiştirdiği için takdirname ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirilen Yıldız CNC Teknik Makine Fabrikası, hassas üretim ve teknik öğrenci yetiştirme dallarında Almanya’nın önde gelen kurumlarından biri olarak öne çıkmaktadır.

Post Gazetesinde yayınlanan söyleşinin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

Bu haber Türkiye Gazatesinin Avrupa Baskısında 25 Temmuz 2014 Cuma günü yayınlanmıştır. Fotoğraflı haberin ilk sayfasına  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye Gazetesinde yayınlanan haberin ikinci sayfasına bu linkten ulaşmak mümkündür.