alt

Türkiye Mezunları  Egemendik Derneği  ve Kırgızistan'daki TKG üyeleri  11 Temmuz 2014  Cuma akşamı 150 kişilik iftar yemeği düzenledi. EGEMENDİK Derneği Başkanı ve 15. TKG programı katılmcısı ERKİNBEK DJOROEV  (sağdan 2.)  iftar yemeğine katılan T.C. Büyükelçisi METİN KILIÇ (soldan 2.) ve diğer üst düzey temsilcilerle yakından ilgilendi.

Türkiye Mezunları EGEMENDİK Derneği tarafından verilen iftar yemeğine, T.C. Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ'ın yanı sıra,  Manas Üniversitesi Rektörü SEBAHATTİN BALCI (sol başat) TİKA Kırgızistan Koordinatörü HAKAN ERGÜN ve Kırgızistan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği KITIAD yöneticileri de katıldılar.

Üniversite öğrenimlerini Türkiye'de tamamlayarak ülkelerine dönen gençler ülke yönetiminde önemli görevler alırken, kurdukları işlerle de ülke ekonomisine katkı yapmaktadırlar. 

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan ve EGEMENDİK Derneği temsilcisi olarak katılan NURLAN SULAİMANOV (sağda)  iftar yemeğinin başarılı olması için yönetimdeki arkadaşları ile birlikte çaba gösterdi.

alt

Üniversite eğitimlerinin bir bölümünü veya  tamamını Türkiye'de yapan Kırgızistanlı gençler mezun olup ülkelerine döndükte sonra iş hayatına atılırken bir yandan da  Türkiye Mezunları EGEMENDİK Derneğine üye olmaya önem vermektedirler. 

alt

EGEMENDİK Derneği tarafından düzenelenen çeşitli  sosyal ve kültürel etkinliklerde, yemek ve toplantılarda biraraya gelen Türkiye mezunları arasında destek ve kaynaşma  ortamı giderek gelişmekte ve güçlenmektedir.