TOBB tarafından 4-16 Eylül 2006 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 17 ülkeden 35 katılımcı iştirak etmiştir.

Konuk giriimciler için  13 Eylül  2006 Çarşamba  günü   İstanbul Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Çetin Taşkent’e ait özel tekne kiralanarak,10.00-13.00 saatleri arasında yarım günlük bir boğaz gezisi düzenlenmiştir.

5. TKG Programına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcisi olarak katılan  AHMET HASTÜRK (sol başta), Bulgaristan'dan  ERCAN HASAN (soldan 2.)  ve METİN MUSTAFA  (sağdan 2.) ve İran temsilcisi  MEHDI  ASLMONADİ (sağ başta) dönem arkadaşları ile birlikte  tekne gezisinde İstanbul Boğazının güzelliklerini  keşfettiler.

5. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen Kosova temsilcisi ŞAİP KASIMI (sağda), Kosova'dan dönem arkadaşı GANİ KASTRATİ (solda) İstanbul Boğazı kıyılarındaki tarihi yapılar hakkında bilgi veren rehberi ilgiyle dinlediler.

5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Romanya'dan katılan  NURTEN MAHMUDİ (sol başta), KKTC'den katılan ÖZGE ÖZLER (soldan 2.) ve AHMET HASTÜRK  (soldan 3.) ve İran'dan gelen MEHDI  ASLMONADİ (sağ başta)  güneşin v denizin keyfini paylaştılar.

5. TKG programına Azerbaycan'da katılan SAMİR HEYDEROV (solda, aykata, beyaz ceketli) rehberi verdiği bilgileri dikkatle dinledi. Tekne gezisine katılan ASİAD Başkanı ve yöneticileri de güzel bir günü konuk girişimcilerle paylaştılar.

5. Türkçe Konuşan Girşimciler Programına Romanya'dan katılan FEUZİ İSMAİL (sağda), dönem arkadaşı Tacikistan'dan İBRAGİM RUSTAMOVİCH MİNİYAROV ile Boğaziçi Köprüsü manzarsında hatıra fotoğrafında.

5. TKG programına Afgansitan'dan katılan ZARİF RAHMETOĞLU (sağ başta), Makedonya'dan katılan  EYÜP ŞABAN (sol başta) dönem arkdaşları ile tekne gezisinde dostluk ortamı kurdular.