alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuk heyet üyeleri 05 Eylül 2006 Salı günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret ederek bilgi aldı.

Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere Birliğimizin tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 4-16 Eylül 2006 tarihleri arasında “5.Türkçe Konuşan Girişimciler Eğitim Programı”  düzenlenmiştir.

Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen, bu programa Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 17 ülkeden 35 katılımcı iştirak etmiştir. alt

Konuk girişimciler TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin KESİCİ  tarafında karşılanmış ve ağırlanmıştır.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin KESİCİ  5. TKG heyetine üniversitenin tanıtımını yapmış ve okulu gezdirerek, ayrıntılı olarak bilgi vermiştir.

alt

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin KESİCİ  (sağda) makam odasını duvarında asılı olan Çanakkale Savaşınıaki askerlerin durumunu gösteren  tabloyu 5. TKG programına Kazakistan'dan katılan işadamı  KAZAKHBAY KASSIMOV (solda)çok beğenince kendisine hediye etmiştir.

alt

TOBB ETÜ Rektörü konuklarla yakından ilgilenmiş ve sorularını ayrıntılı olarak yanıtlamıştır.

alt

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin KESİCİ  ile birlikte rektör yardımcısı ve bölüm başkanları da toplantıya katılmış ve konuklarla tanışmıştır. 

5. TKG üyeleri Üniversitenin çok yeni kurulmuş olmasına rağmen yakaladığı başarı düzeyini çok etkileyici buldular. Öğrencilere sağlanan çalışma ortamı ve diğer koşulların çok üst  düzeyde olduğuna yakından tanık oldular. yabancı öğrenci kabul etdilmesi koşulları ve kotenjanlara hakkında  yöneticilere sorular yönelttiler.

alt

TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesinde sunuş sırasında konuklara öğle yemeği de ikram edilmiştir.