alt

Lahn-Dill Bölgesi Ekonomik Kalkınma ve Gelişme Komitesi, Kaymakam Wolfgang Schuster başkanlığında Lahn-Dill Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileri ile birlikte Wetzlar‘da faaliyet gösteren CNC Yıldız Drehtechnik Firması Sahibi ve Genel Müdürü Recep YILDIZ'ı (sağ başta)   ziyaret etmiş, üretim tesisleri gezilerek faaliyetleri hakkında bilgi almıştır.

alt

Konukları eşi FATMA YILDIZ  ile birlkte karşılyan 17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ  diyor ki;  "Almanya'da Hessen Eyaletindeki başarılı iş adamlarını bürokratlara ve yetkililer yılda enaz bir kere  ziyaret etmektedir. Bizim şirketimizi de ziyaret ettikleri için çok mutlu oldum.  Bu ziyaretlerde; firmalardaki teknik düzey,  egitim ortamı, sağlıklı büyüme verileri  ve teknolojik gelişmeler  ile yeni buluşlar incelenmektedir. Alman Devleti sanayi üretimi yapan firmaları  yakından takip etmektedir. Almanya  Sanayi ve Ticaret Odaları da bu inceleme ve takip sürecinde etkin görev üstlenmektedir. Bu ziyaretlerin amacı üretim yapan firmlara yardımcı olmak, gelişmelerine  katkıda bulunmaktır. 

alt
 
17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ'ın (sağdan 4.) fabrikasını ziyaret eden heyet şu kişilerden oluşmuştur:  Wetzlar ilçesi Kaymakamı, Sanayi ve Ticaret Odası yetkiileri,   Wetzlar Büyükşehir Belediye Baskanı,  2014  seçimlerinde  milletvekili adayı Murat Polat, T.C. Frankfurt Baskonsolosu (sağdan 2.)  Ufuk Ekici ve Ticaret Ateşesi  Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu (sağ başta).  
 

alt

17. TKG programına Almanya'dan katılan RECEP YILDIZ (sağda) ziyaretçilere üretim hattını tanıttı ve teknoloji hakkında bilgi sundu.

alt

17. TKG programında heyet başkanlığı görevini başarıyla yerine getiren RECEP YILDIZ (sağda),  resmi görevlilere yaptığı sunumda önemli konulara vurgu yaptı.

Firma olarak, üretim hattını genişletmeyi plandıklarını, ancak  kalifiye elemen bulamadıklarını belirten RECEP YILDIZ,  mesleki eğiitm programı kapsamınd ayetiştirmek üzerere yeterli sayıda meslek  öğrencisi bulamadıklarını  açıkladı.

Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkilerinin  gelişmesi ve  daha verimli olması için politikacıların ve devlet yetkililer tarafından daha yoğun ve etkin önlemler alınmasını, bağlantılar kururlmasını ve sürecin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan 17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ, Türk iş adamlarına ve ögrencilere  vize kolaylığı sağlanmasını da istedi. 

RECEP YILDIZ  yetkililere yaptığı sunumda; Sanayi ve Ticaret Odaları arasında ikili iş görüşmelerine odaklanan karşılıklı ticaret  heyetlerinin düzenlenmesinin önemine ve yararına değindi.

T.C. Fankfurt Başkonsolsoluğu'nun web sayfasında yayınlanmakta olan habere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.