5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Katılan Konuklar TİKA (Türk İşbirliği Kalkınma  İdaresi) Tarafından Sürdürülen  Faaliyetleri  Takdirle Karşıladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar için   05 Eylül 2006 Salı günü TİKA zyiareti düzenlenmiştir.

TİKA (Türk İşbiriği Kalkınma İdaresi Başkanlığı) ziyaretinde konuk heyeti TİKA Başkan Yardımcısı MUSA KULAKLIKAYA  kabul etmiştir.

alt

TİKA   Başkan Yardımcısı MUSA  KULAKLIKAYA, girişimciler heyetine sunum yaparak, TİKA'nın  bölge ülkelerindeki faaliyetlerini özel örnekler vererek anlattı ve  konukların sorularını yanıtladı. 

alt

TİKA ziyaretinde sunumu izleyen 5. TKG üyeleri:  Ön sırada;  5. TKG heyet başkanı Kosova'dan ŞAİP KASIMI (sol başta),  Irak Kerkük Ticaret Odası Başkanı  SABAHATTİN MUHAMMED SALİH SALİHİ (sağ başta) ve Romanya'dan Tatar Birliği üyesi FEVZİ  İSMAİL (sağan 2.) .

Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'u ve Türkiye'nin  tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 4-16 Eylül 2006 tarihleri arasında “5.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı"  düzenlenmiştir.

Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen, bu programa Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 17 ülkeden 35 katılımcı iştirak etmiştir. 

TKg programlarına şahsen de büyük destek veren MUSA KULAKLIKAYA, TİKA Başkanı olarak  da görev yapmışve 2011 yılında   Afrika'da Moritanya İslam Cumhuriyeti'ne Büyükelçi olarak atanmıştır. Halen T.C.  Moritan'yanın başkenti Nuakşot'ta Büyükelçi olarak  görev yapmakta ve Moritanya'da  sosyal, fiziki ve idari altyapınıngeliştirilmeis ve mesleki eğitimin geliştirilmesi konularında çok sayıda TİKA projesinin hayata geçirilmesi için  girişimlerde bulunmaktadır.