TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına kataılan konuk girişimciler 05 Eylül 2006 Salı günü sabah saatlerinde ANITKABİR’i  ziyaret ederek, çelenk koyma töreninin icra ederek,  Anıtkabir Müzesini ziyaret etti.

alt

5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Kosova'dan ŞAİP KASİMİ Anıtkabir Şeref Defterini  dönem arkadaşları adına imzaladı.

alt

 

alt

5. TKG heyeti için  Atatürk'ün mazolesine sunulmak üzere özel çelenk hazırlatıldı.

alt

5. TKG programı adına heyetin  duygu ve düşünceleri heyet  başkanı Kosova Prizren Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  ŞAİP KASİMİ tarafından Anıtkabir Şeref Defterine yazıldı ve imzalandı. 

alt

5. TKG programına  Afganistan'dan  katılan  ZARİF RAHMETOĞLU  (sağ başta) Irak Kerkük Ticaret Odası Başkanı SABAHATTİN MUHAMMED SALİH SALİHİ (sağdan 3.)  Anıtkabir'de imza töreninde.

Konukların  resmi randevulu Anıtkabir ziyareti ve mozoleye çelenk koyma törenlerinden çok etkilendiklerini, bu ziyaretin ardından  Komutanlık tarafından kendilerine verilen  "Ziyaretçi Belgesi"ni çok önemsediklerini özellikle belirtmek gerekir.

Anıtkabir Komutanlığı tarafından tahsis edilen özel rehber 5. TKG heyetine Anıtkabir Müzesini  gezdirirken detaylı bilgi sundu.

Konuk girişimciler Anıtkabir müzesindeki Çanakkale Savaşı ve Sakarya savaşlarına ait 3 boyutlu canlandırmalı sergilemeyi çok beğendiklerini belirttiler.

Anıtkabir Ziyareti konukların hediyelik eşya mağazasından Atatürk motifli çeşiti hediyeler, kalem ve takvim, resim vb. anı eşyaları satın almasıyla sona erdi.