7. TKG HEYET ÜYELERİ  İÇİN ÇEŞİTLİ SOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar için hazırlanan sosyal etkinliklerin de  çeştili ve zengin içerikli olmasına özen gösterilmiştir.

20 Ekim 2007 Cumartesi günü; ANITKABİR’in  ziyaret edilmesi, çelenk koyma töreninin icrası ve müzenin gezilmesini ardından  Devlet Mezarlığının ve Atatürk Evinin ziyaret edilmesi de sağlanmıştır.

Konuk girşimcilere öğle yemeği  Ulus bölgesindeki döneri ile ünlü  Uludağ Lokantasında ikram edilmiştir.   

alt

7. TKG programı üyeleri Ankara'da Etnoğrafya Müzesinin bahçesinde neşeli anları paylaştı.

Etnoğrafya,Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri, Ulus Meydanı, Roma Hamamı ziyaretlerinin ardından   Forum Fuarcılık şirketinin merkezinin ziyaret edilerek, fuarcılık sketörü hakkında konuklara sunum yapılması sağlanmıştır.  

alt

Bulgaristan (sağ başta) , Romanya (sol başta) ve Makedonya (soldan 12.)  temsilcileri Gazi Derneği üyeleri ile Kurtuluş savaşı Müzesinin bahçesinde top arabası önünde bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

7. TKG grubu üyeleri Ankara'da bulundukları günlerde Kavaklıdere bölgesidne bulunan  Best Western 2000 Otelinde konaklamışlardır. Akşam yemekleri de aynı otelde toplu olarak ikram dilmiş ve böylelikle grup içi kaynaşma ve çalışma ortamı canlı tutulmaya gayret edilmiştir.

21 Ekim 2007 Pazar günü rehber eşliğinde yapılan şehir turu kapsamında Ankara Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Koç Sanayi Müzesi ziyaret edilmiştir.

7. Türkçe Konuşan Girişimciler heyetine  öğle yemeği Ankara Kalesi'nde bulunan  Zenger Paşa Konağında  ikram edilmiştir. eski bri Ankara Evi olan ve günümüzde lokanta olarak faaliyet gösteren Zenger Paşa Konağı, sahiplerinin özel ilgisi ile küçük bir etnoğrafya müzesi olarak da işlev kazanmıştır.

Konakta çok sayıda ve çeşitte orjinal folklorik eşya sergilenmektedir. Lokantaya gelen konuklar eski Trk aileleirni yaşamında keistler sunan bu konağı ziyaret etmekyen memnun kalmakta ve  tıpkı müze gezer gibi, gelin odasını, baş odayı, müzik odasını, mutfak-kiler bölümünü ve diğer ilginç odaları ziyaret etmektedir.

alt

7. TKG heyeti üyeleri  Ankara kalesinde Zenger Paşa Konağında Öğle yemeğinde

7. Türkçe Konuşan Girişimciler Proramının istanbul bölümünde de çeşitli müze ziyaretlerive geziler  düzenlenmiştir.

25  Ekim 2007  Perşembe günü İstanbul Boğazında  tekne gezisi yapan konuklar Taksim'de bulunan Green Park Otelde konaklamıştr. 

27 Ekim 2007 Cumartesi günü, İstanbul’da rehberli şehir turu  düzenlenerek,  konukların Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi,  İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarayının  ziyaret edilmesi sağlanmıştır.

28 Ekim 2007    Pazar  günü ise,  Miniatürk, Koç Sanayi Müzesi,  Eyüp Sultan Külliyesi ve Piyer Loti tepesine gezi düzenlenmiştir.