7. TKG Programıa Katılan Konuklar Müze Ziyaretleri Sırasında Arkadaşlıklarını Geliştirdiler

alt

7. Türkçe Konuşan Programı katılımcıları  Azerbaycan'dan ŞAMİL HUBYAROV (sol başta), CAVİD SADİGOV (sağ başta), Makedonya'dan BÜMYAMİN YAŞAR (soldan 2.) Kurtuluş Savaşı Müzesinde Gazilerle tanıştı.

alt

7. TKG heyeti Ankara Etnoğrafya Müzesi merdivenlerinde grup fotografında.

TOBB tarafından düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girşimciler Programına katılan konukların Ankara’da "Rahmi Koç Sanayi Müzesi"ni ziyaret etmeleri sağlanarak, iş dünyasındaki başarının toplumsal hizmetlere dönüştürülmesinin somut örnekleri  sunulmuştur.

alt

Bulgaristan (sağ başta) , Romanya (sol başta) ve Makedonya (soldan 12.)  temsilcileri Gazi Derneği üyeleri ile müzeni bahçesinde top arabası önünde bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Katılımcıların Ankara’da  reber eşliğinde, Ankara Kalesini, Bakırcılar Çarşısını, Anadolu Medeniyetleri Müzesini, AOÇ’deki Atatürk Evini,  Kurtuluş Savaşı Müzesini, Cumhuriyet Müzesini ve Etnoğrafya Müzesini ziyaret etmeleri sağlanmıştır. 

alt

7. TKG üyeleri müze gezisi sırasında Devlet Resim Heykel Müzesinin bahçesinde  neşeli anları bu fotoğrafta ölümsüzleştirdiler.  

Keçiören Belediyesi tarafından işletilen Estergon Kalesi kültür tesisleri içindeki Etnoğrafya Müzesi de ziyaret edilmiştir. Bu tesisin bahçesinde kurulu bulunan Özbek Çadırı şeklindeki  lokanta işletmesi de  görülmüştür.

alt

(Soldan sağa doğru)Azerbaycan, Makedonya, Irak ve Romanya delegeleri Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesinde antik dönemin eserlerini görme fırsatı buldular. 

7. Türkçe Konuşa Girişimciler Programına katılan konuklar için  İstanbul’da kiralanan tekne ile 25  Ekim 2007  Perşembe günü 3 saatlik bir Boğaz gezisi yapılmıştır.

Ayrıca İstanbul’da, 27 Ekim 2007 Cumartesi günü, İstanbul’da konuklar için rehberli şehir turu  düzenlenerek,  Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi,  İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Meydanı, Yerebatan Sarayını rehber eşliğinde gezmeleri sağlanmıştır. 

28 Ekim 2007    Pazar  günü ise,Minyatürk  Parkı,  Koç Sanayi Müzesi,  Eyüp Sultan Külliyesi ve Piyer Loti Tepesine  gezi düzenlenerek tarihi bölgelerin  gezilmesi sağlanmıştır. 

Sosyal etkinlikler ve müze ziyaretleri katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Beklentilerinin çok üstünde ağırlandıkları ve Türkiye’nin bilmedikleri, tanımadıkları bir çok yönünü bu vesile ile görmüş olmaktan duydukları memnuniyet konuk girşimciler tarafından  sıklıkla ifade edilmiştir.