alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'dan katılan SABİHA MESTAN (sol başta)  BUKET Kültür Derneğinin başkanlık görevini başarıyla yürütmekedir.

BUKET Derneği Halk Dansları Toplulugu  9. TKG Üyesi SABİHA MESTAN başkanlığında, 8 Haziran 2014 Pazar günü,  Kırklareli vilayeti Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran Belediyesinin  ev sahipliğinde düzenlenen  "1989 ZorunluGöçün 25. Yılı" festival ve etkinliklerine katılmıştır.

9. TKG programı katılımcısı SABİHA MESTAN'ın   başkanlığında, BUKET DERNEĞi çatısı altında Türk Halk Müziği Topluluğu ve Halk dansları Grubu başarılı çalışmalar yapmaktadır.  Balkanlar'daki Türk bölgelerindeki festival ve etkinliklere katılarak performanslarını sergileyen BUKET Derneği müzik ve dans gruplaraı Türkiye'de düzenlenen çeşitli etkinliklere de konuk olmakta ve sahneye çıkmaktadır.

alt

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu öncülüğünde ve Türkiye genelindeki göçmen derneklerinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “1989 Zorunlu Göçün 25 Yılı’ etkinlikleri Büyükkarıştıran Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8 Haziran 2014 Pazar günü yapıldı.

alt

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesine bağlı Büyükkarıştıran Beldesinde 8 Haziran 2014 Pazar günü, Zorunlu Göçün 25. Yıldönümü münasebetiyle anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu tarafından Çamlık Festival Alanında düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan on binlerce Bulgaristan göçmenini buluşturdu. Ayrıca Bulgaristan ve Batı Trakya’dan da binlerce Türkün katıldığı etkinlikte bu ülkelerden davet edilen ve yerel folklor gruplarının yanı sıra birçok şair, halk ozanı ve ses sanatçısı da sahne aldı. Anma etkinlikleri kapsamında Türkan Bebek Anıtı da ziyaret edildi. 

alt

9. TKG Üyesi SABİHA MESTAN  (sol başta) BUKET Halk Dansları ekibi ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

alt

BUKET Derneği üyeleri ve  Bulgristan'daki Türklerin kurmuş olduğu  Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) adlı siysi partinin Kadın Kolları üyeleri Büyükkarıştıran Belediyesi önündeki Atatürk Anıtını ziyaret etti.

alt

1989 yılında gerçekleşen Bulgaristan’dan Türkiye’ye yapılan zorunlu göç 25. Yılında Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nin korusunda yapılan etkinlikle anıldı. Balkan Türkleri  Federasyonu tarafından düzenlenen  anma programı 8 Haziran  2014 Pazar günü sabah 08.00’den itibaren katılımcıların alana  intikal etmesiyle başladı. Saat 09.00’da  Göç isimli fotoğraf sergisi açıldı. Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’den de yerel sanatçılar Büyükkarıştıran’daki anma programına katıldı. Büyükkarıştıran Belediyesi tarafından da desteklenen etkinlikler saat 21.00’e kadar devam etti.

alt

Kırcaali Haber Gazetesinde yayınlanmakta olan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edimesi önerilmektedir.

Hür Fikir Gazetesinin sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Görünüm internet gazetesinde yayınlanmakta olan etinlik haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.