TİAD Ekonomi Heyeti İzmir Ekonomisine Yön verenlere   Metropol Bölge Olmanın Önemini ve  Avantajlarıını Anlattı

13. Türkçe KonuşanGirişimciler Programı katılımcısı Avukat EMRE HIZLI'nın başkanı oldugu Nürnberg Türk İş Adamları Derneği TİAD’ın girişimiyle Nürnberg Metropol Bölgesi’nden bir heyet, İzmir Bölgesi ile işbirliği olanaklarının tespiti için 11-14 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmire bir çalışma  ziyareti düzenledi.

alt

13. TKG Üyesi EMRE HIZLI (solda)  Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı  İBRAHİM GÖKÇÜOĞLU (sağda)  tarafından hediye edilen  lale motifli tabloyu TİAD adına kabul etti.

Almanya ve Türkiye arasında bölgesel anlamda ortaklıkların artmasını hedefleyen ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) ile Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) davetlisi olarak İzmir'e gelen Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD)  ve beraberindeki ekonomi heyeti 11-14 Mayıs 2014 tarihlerinde  İzmir'e bir dizi toplantı ve görüşme gerçekleştirdi.

Heyet üyeleri, aralarında Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası İzmir Ofisi Yetkilisi Ünal Eren ve Dokuz Eylül Üniversitesi temsilcilerinin de bulunduğu ekonomi ve eğitim alanlarında yetkililer ile görüşmeler yaptılar.

Bu iş ve inceleme ziyaretinden sonra yılın ilerleyen döneminde daha kalabalık bir ticari heyetin İzmir ziyareti öngörülmektedir.

Nürnberg Belediyesi Ekonomi Destekleme Kurumu’ndan Axel Eisele ve TİAD Başkanı Avukat Emre Hızlı başkanlığındaki heyet, ziyaretleri kapsamında Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu’nu da ziyaret etti.  Heyet üyeleri Başkonsolos Thomas Gerlach‘tan geleceğe dönük bu önemli proje için tam destek sözü aldılar. 

İzmir Alman Başkonsolosluğu web sayfasında yayınlanmakta olan Almanya heyetinin Başkonsolosluğu ziyaretinin  fotograflı haberine ulaşmak  için lütfen bu linki ziyaret ediniz.

alt

13. TKG programına Almanya'dan katılan Avukat  EMRE HIZLI (sağda) İZKA Korodinatörü SEDEF ÖZER (solda) tarafından armağan edilen nazar boncuklu tabloyu TİAD'ın ofisinde sergilemek üzere  teslim aldı.

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer  tarafından karşılanan heyet, İZKA’nın kuruluş amacı, sağladığı destekler ve çalışma alanları hakkında bilgilendirildi. İzmir ve yatırım olanakları hakkında yapılan sunumun ardından, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

İzmir Kalkınma Ajansı ziyareti hakkında detaylı bilgiler ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Nürnberg Avrupa Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD)   2012 yazında Nürnberg Avrupa Metropol Bölgesi ile İzmir Ticaret Bölgesi arasındaki bağı geliştirmek amacıyla 22.11.2013 tarihinde düzenlenen 3. Türk-Alman Ekonomi Kongresinde  yeni bir girişim başlatmıştır.

İzmir ziyareti  konusunda Ticaret Gazetesinde yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu inkin ziyaret edilmesi gerekekmektedir.

alt

İzmir metropol bölgesi oluşturulması ve  Nürnberg metropol bölgesi ile işbirliği yapması prokesi hakkında TİAD web sayfasında yayınlanmakta olan bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TİAD'ın öncülüğünde  11-14 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşen ekonomi heyetinin İzmir seyahati ile ilgili  izlenimlere ve değerlendirmelere  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD) başkanı ve 13. TKG üyesi avukat EMRE HIZLI ve beraberindeki heyet , Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. 

alt

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu (sağdan 5.) tarafından kabul edilen 13. TKG katılımcısı EMRE HIZLI (soldan 5.) başkanlığındaki heyet  İzmir ve Nürnberg bölgesi arasında kurulacak ekonomik işbirliğinin yararları üzerinde verimli bir görüşme gerçekleştirid.

Hürriyet Ege'de yayınlanan Ege Bölgesi Sanayi Odası ziyaretinin  fotoğraflı haberine bu linkten erişmek mümkündür.

TİAD Başkanı Emre Hızlı, Nürnberg Belediyesi Ekonomi Dairesi Temsilcisi Axel Eisele, Fürth Belediyesi Temsilcisi Thomas Dreykorn, Orta Frankonya Nürnberg Sanayi ve Ticaret Odası, Uluslararası İlişkiler Dairesi Türkiye Sorumlusu Christian Hartmann, Nürnberg Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Dr. Wolfgang Eckart, TİAD Kurucu ve Onursal Üyesi Prof. Dr. Ziya Aksu, TİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökkuş’tan oluşan heyeti kabul eden EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir’in sanayi kültürüne dikkat çektiği konuşmasında, “En önemli ticari partnerimiz Almanya’da nüfusun yüzde 6,5’ini Türkler oluşturuyor. Bu rakamlar güçlü bir işbirliği için bize zemin hazırlıyor.” dedi.

Cihan Haber Ajansının sitesinde yayınlanmakta olan EBSO ziyaretinin detaylarına bu linkten erişmek mümkündür.

Sabah Gazetesinde yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Doğan Haber Ajansının sitesinde  yayınlanmakta olan habere bu linkten erişim mümkündür.

Bugün Gazetsinde yaınlnan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.   

Mimhaber  sitesinde yayınlanmakt olan habere bu linkten ulaşmak mümündür. 

Haber Yurdum sitesindeki detaylara bu linkten erişim mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılan  Avukat EMRE HIZLI,  hukuk bürosu sahibidir. Orta Frankonya Türk İşadamları Dernek (TIAD) Başkanıdır. Alman Avukatlar Derneği, Alman-Türk Hukukçular Derneği üyesidir.