alt

17. TKG Programına Kırgızistan'da katılan  NURLAN SULAIMANOV (solda)  Antalyalı girişimciler için 20 Haziran 2014 Cuma günü Bişkek'te Cumhurbaşkanlığı Köşkünde düzenlenen İş Forumuna katıldı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı'nın destekleriyle Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde, Türk heyetinin yanı sıra, Kırgız hükümet temsilcileri ve Kırgız işadamlarının katıldığı iş forumu 20 Haziran 2014 Cuma günü gerçekleştirildi.

Forumda Kırgızistan Ziraat Bakan Yardımcısı Aktan Ahmetov, milletvekilleri Abdülkerimov Şarshenbek, Bekboev Zamir, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ve Antalya Alkollü İçecekler A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman konuşmalar yaptı.

Kısa adı DÖSİAD olan Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği Kırgızistan'a bir çalışma ziyareti düzenledi. Antalya ili Döşemealtı ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan girişimcilerin kurmuş olduğu Döşemealtı Sanayicileri ve İşadamları Derneği; Döşemealtı ilçesinin önde gelen işadamlarının aynı çatı altında toplamaktadır. Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gültekin Gencer, aynı zamanda Antalyaspor Kulüp Başkanlığını üstlenmiştir.  

Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Döşemealtı İlçesi'nde faaliyet gösteren işadamlarını kapsayan DÖSİAD'ı yöneticileri, bölgenin ihracatını artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde sanayici ve işadamlarının yatırım ortaklıklarını geliştirmek amacıyla dört yıldır çeşitli ülkelerde  iş forumları gerçekleştirmektedir.

DÖSİAD yönetimi, Antalya Alkollü İçecekler A.Ş ve Kırgızistan'daki ortağı AYU Grubunun işbirliğiyle, 19-22 Haziran 2014  tarihlerinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te iki ülkenin sanayici ve işadamlarını buluşturdu. Antalya Alkollü İçecekler şirketi Topkapı markası ile rakı üretimi yapmaktadır.

Akdeniz Haberci internet sitesinde yayınlanmakta olan fotograflı haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Antalya'dan  gelen konuk girşimciler için Kırgızista Cumhurbaşkanlığı köşkünde düzenlenen iş forumuna  katılan 17. TKG üyesi  NURLAN SULAIMANOV (sağda)  15. TKG grubu üyesi EGEMENDİK  Türkiye Mezunları Derneği Başkanı  Başkanı ERKİNBEK DJOROEV ve EGEMENDİK  Derneği Genel Sekreteri, 16. TKG üyesi MİRBEK OKENOV   Antalyalı girişimcilerle yararlı iş göüşmeleri yapmıştır.

Toplantıda Kırgızistan'daki yatırım için başta inşaat sektörü olmak üzere tarım, ekoturizm, bankacılık, gıda gibi birçok sektör ele alındı. Bölgede bulunan Tanrı Dağları ve Issık Gölü'nün yanı sıra, doğa ve iklim şartlarının Orta Asya'da ekoturizm anlamındaki en uygun bölge olduğu anlatıldı.

Forum sonrasında iki ülkenin sanayici ve işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Görüşmelerde Kırgız heyeti kaftan, Antalya heyeti de Döşemealtı halısı ve Antalyaspor forması hediye etti.

Antalya Ekspres internet gazetesinde yayınlanmakta olan Kırgızista ziyaretinin haberine erişim için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Haberler Com internet sitesinde yayaınlanan  Kırgızistan İş Forumu haberine bu linkten erişim mümkündür.

alt

17. TKG Üyesi NURLAN SULAIMANOV  İş Forumu nedeniyle Cumhurbaşlanlığı Köşkünde düzenlenen resepsiyona da katıldı.

Bu haberimız Ray İnşaat Şirketinin web sayfasında haber olarak yayınlanmıştır.  TKG web sayfası haberinin yayınlandığı sayfaya bu llinkten ulaşmak mümkündür.