alt

ABD hükümeti tarafından "İnşaatta Enerji Verimliliği" konusunda 11 Ocak-12 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen bir eğitim ve staj programına davet edilen 16. TKG üyesi OTABEK RUZİEV farklı kurumların ziyaret edilmesini de kapsayan zengin içerikli  programdan çok yararlandı.

Dünya üzerinde 10 farklı ülkeden davet edilen 17 katılımcı bir ay süreyle ABD kurumlarını yakından tanıyarak, işleyişleri hakkında bilgi aldı.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Tacikistan'dan davet edilen  OTABEK RUZİEV,   2012 yılında da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılmıştır. 

alt

Programın sonunda katılımcılara  "Sertifika" verildi.

Bir aylık sürede katılımcılar için  çeşitli eyaletlerdeki resmi kurum  ziyaretleri düzenlendi. Çeşitli konularda  sunumlar yapıldı  ve  bilgi paylaşım oturumları gerçekleşti.

Staj v eğitim programı ABD'nin  Başkenti Washington'da başladı. Bir hafta süren Washingto programında, önce Ekonomi Bakanlığı  yetkililer tarafindan katılımcıların birbirleriyle  kaynaşması için tanışma ortamı düzenlendi ve programın içeriği ie ilgili  katılımcılara genel bilgiler verildi.

Enerji Bakanlıgı ziyareti sırasında  katılımcılara "enerji verimliligi"nin günümüzde ne kadar önemli bir konu oldugu anlatıldı ve  bu alanda geliştirilen en son teknolojilerle ilgili kapsamlı bir sunum yapıldı.

Amerikanin dış ticaretindeki en önemli kurumlardan biir olan  EXIM Bank (Export Import Bank of America) ziyaretinde, yetkililer tarafından konuk stajyerelre Bankanın faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi.

alt

Program kapsamında Washington'u da ziyaret eden katılımcılar ABD'nin ünlü kamu kurumlarını yakından görme ve işleyişleri hakkında bilgi alma fırsatı buldular. 16. TKG Üyesi OTABEK RUZİEV ABD Senato Binası önünde) anı fotografı çekti.

Program kapsamında ABD'nin dört farklı eyaletinde enerji verimliligi teknolojilerini kullanarak insaat yapan, enerji verimliligi teknolojileri geliştiren, enerji verimliligi teknolojileri  üreten şirketlere ziyaretler  yapıldı, staj programları düzenlendi.

alt

Washington'da başlayan program, Nevada eyaletinin Las Vegas sehrinde devam etti.  Las Vegas şehrinde bir hafta süreyle  enerji verimliligi teknolojileri kullanılarak inşa edilen çok büyük oteller ve bunlaraı  inşa eden şirketler  ziyaret edildi. Konuk  stajyerler Las Vegas'ta  açılan İnşaat Fuarı'nı  gezme ve son teknoloji ürünlerini tanıma fırsatı buldular.

Programın üçüncü etabında, konuk katılımcılar Iowa eyaletinin başkenti De Moines şehrini ziyaret ederek bir hafta bu şehirde konakladılar.

Programın dördüncü etabında ise,  Wisconsin eyaletinin baskenti  Madison şehrini bir hadta süreyle ziyaret eden konuk  stajyerler,  programın sonunda Washington'a geri dönerek, bir aylık staj çalışmalarının  değerlendirmesini yaptılar. 

alt

ABD Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen "Enerji Verimliliği" konusundaki eğitim ve staj programı kapsamında ABD'ye giden 16. TKG Üyesi OTABEK RUZİEV program kapsamında inşaat fuarını ziyaret etmek üzere Las Vegas'a  da gitti.

alt

Boş zamanlarında eğlence merkezleri ve şans oyunlar ile ünlü olan kenti gezen 16. TKG üyesi OTABEK RUZİEV, ABD ziyaretini tamamlayarak Tacikistan'a renkli anılarla döndü.

alt

ABD' de bir aylık eğitim programına davet edilen 16. TKG üyesİ OTABEK RUZİEV zengin içerikli programdan  çok yararlandı. Programa farklı ülkelerden  gelen katılımcılarla yeni dostluklar kurma fırsatını değerlendirdi. 

11 Ocak-12 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenen bu programın çok verimli geçtigini ifade eden 16. TKG üyesi  OTABEK RUZİEV , yeni teknolojileri, ABD'deki inşaat sistemini  çok yakından görüp, tanıma imkanı saglayan programdan çok memnun kaldıklarını özellikle  vurgulamaktadır.

ABD'nin önde gelen inşaat şirketleriyle tanışma  fırsatını degerlendiren, bu vesile ile yeni iş  baglanatıları kuran ve yeni arkadaşlar edinen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının Tacikistan temsilcisi değerli arkadaşımızı kutluyor, bu bilgileri bizimle paylaştığı için teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.