alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına İran'ın  Tebriz kentinden RASOUL BAGHBANORANDİ (sağdan 4.)  program sırasında Ankara'da tanıştığı İran'ın başkenti Tahran'dan  programa katılan HOSSEİN ARİAN'ı (soldan 2.)  İzmir'de ziyaret etti.  

İran'da üç günlük resmi tatil olmasını değerlendiren 10. TKG heyet başkanı  RASOUL BAGHBANORANDİ  2 Haziran 2014 tarihinde iki iş ortağı ile birlikte hızlandırılmış bir Türkiye seyahati için Tebriz'den yola çıkmıştır.

İranlı işadamları Ankara'da TOBB'u ziyaret ettikten sonra, karayolu ile İzmir'e ulaşmıştır. İzmir'de 4 gece konaklayan İranlı işadamları çevreyi gezmiş ve İzmir'in ticari ve sosyal yaşamını gözlemlemiş, yeni iş fırsatları ve yatırım ortamı hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.

10. TKG üyesi  HOSSEİN ARİAN, programdan sonra yarı zamanlı olarak İzmir'e yerleşmiş ve Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur.

10. TKG dönem başkanı  RASOUL BAGHBANORANDİ  grup arkadaşını başkanı olduğu Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği'nin yeni merkezinde  ziyaret etmiştir.

İzmir ve çevresindeki yeni iş fırsatlarını değerlendiren dönem arkadaşları, başta gayrımenkul olmak üzere, yatırırm yapılacak sektörler ve  alanlar hakkında görüşleirni paylaşmıştır.

alt

10. TKG heyet başkanı RASOUL BAGHBANORANDİ  (ön sırada, sağda),  dönem arkadaşı  HOSSEİN ARİAN (ön sırada solda) ile yeniden görüşmekten çok memnun oldu.

Dernek faaliyetleri hakkında  HOSSEİN ARİAN'dan bilgi alan 10. TKG heyet başkanı  RASOUL BAGHBANORANDİ  dernek ziyaretinin ardından  iş ortakları ile birlikte Bodrum'a hareket etmiştir.

Bosdrum'da iki gece konaklayan ve  lokanta otel işletmeciliği konusunda  incelemelerde bulunan RASOUL BAGHBANORANDİ  ve iş ortakları Sivas üzerinden 11 Haziran 2014'de  Tebriz'e ulaşmıştır.