İnşaat sektöründe çalışmak üzere Bularistan'dan Almanya'a işçi gönderme konusunda da faaliyet gösteren FAHRİ İDRİZ, piyasa koşulları hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere  20-22 Mayıs 2014 tarihlerinde Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.  

Almanya'nın Frankfurt şehrinde  yaşayan RECEP YILDIZ, dönem arkadaşını konuk etmekten ve inşaat sektörü temsilcileri ile tanıştırmaktan çok memnun oldu.

alt

TOBB tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının ilk haftasında Bulgaristan'dan FAHRİ İDRİZ (solda) heyet başkanlığı görevini üstlenmişti. Programın Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul bölümlerinde ise heyet başkanlığı görevini Almanya'dan RECEP YILDIZ  (sağda) başarıyla tamamladı.

alt

17. Kg programına Almanya'dan katılan RECEP YILDIZ (solda),  otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir. 

17. TKG programına Bulgaristan'dan katılan FAHRİ İDRİZ (sağda)   İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, inşaat ve onarım ihalelerine katılan,  alüminyum ve PVC doğrama üretimi ve montaj işleri yapan MEATSA şirketinin sahibidir. Sahibi olduğu restoran, düğün salonu ve otelin işletilmesi ve yönetilmesi de aynı şirket tarafından yürütmektedir. Ayrıca şirket bünyesindeki eczaneler aracılığıyla ilaç sektöründe faaliyet göstermektedir. Bulgaristan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırcaali Şubesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kırcaali Turizm Derneği Başkandır. Bulgaristan Ticaret Odası üyesidir.

Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere Birliğimizin tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 1-13 Mart 2014  tarihleri arasında “17.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve  İstanbul illerinde düzenlenen  bu programa 23 ülke ve 2 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 44 katılımcı iştirak etmiştir.