alt

3 Haziran 2014 tarihinde Ankara'da Türkiye-Türkmenistan İş Forumu TOBB'un ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı.

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Türkmenistan'dan katılan  ARSLAN BORJAKOV,  İş Forumuna katılan Türkmenista heyetinde yer aldı.


Türk-Türkmen İş Forumu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Palvan Taganov ve iki ülke işadamlarının katılımlarıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu Forum’un açılışında yaptığı konuşmada iki ülke ilişkilerindeki ve işbirliğindeki gelişmelere dikkat çekti. "Türkmenistan’a bir yatırım üssü veya önemli bir ticaret partneri olarak bakmadıklarını" ifade eden Hisarcıklıoğlu “Biz, Türkmenistan’a ‘tek millet, iki devlet’ anlayışı ile bakıyoruz. Yani Türkmenistan’ı kendi vatanımız gibi, Türkmen dostlarımızı kardeşimiz gibi görüyoruz” ifadesini kullandı.

alt

14. TKG Üyesi ARSLAN BORJAKOV (2. sırada soldan 2.)  Türkmenistan heyeti ile birlkte TOBB'un konuğu oldu.

Türk Türkmen İşadamları Forumuna ilşkin farklı fortoğraflara ve bu  haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İstanbul, Afyonkarahisar ve Denizli illerinde düzenlenen 14. Türkçe Konuşan girşimciler Programına katılan ARSLAN BORJAKOV,  inşaat müteahhitliği,   temizlik ürünleri üretimi yapan, otomotiv yedek parça  (akü, lastik, fitler, jant vb) ve inşaat  malzemesi ticareti yapan şirket sahibidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Derneği üyesidir.  

alt

Ankara'da çeşitli üniveristelerde okuyan 20 Türkmen öğrenci İş Forumu kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerinde çevirmen olarak görev yaparak, işadamları arasındaki görüşmelere yardımcı olmuştur.