alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılan HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK,   19-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında bir grup işadamı ile birlikte Kırgızistan'ı ziyaret etti. 

alt

14. TKG Üyesi HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK,  Kırgızistan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Türk Lisesinin mezuniyet törenine katıldı, Kırgız öğrencilerin mezuniyet töreninde, İstanbul Türkçesi ile seslendirdikleri şiir ve şarkıları dinlerken duygulu anlar yaşadı. 

Ziyaret katılan işadamları Kırgızistan'daki yeni yatırım alanlarını incelemiş ve yeni iş imkanlarını değerlendirmiştir. 

HASAN HÜSEYİ IŞKIRIRK, Kırgızistan'da bulunduğu sırada Bişkek'teki T.C. Ticaret Müşavriğini ziyaret etmiş, burada yerel uzman olarak çalışan 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kırgızistan'dan katılan  dönem aradaşı AIGUL SAIRAKUNOVA  ile görüşmüş ve  TKG program günleri anılarını canlandırarak, grup arkadaşları hakkında sohbet etmişlerdir. 

14. TKG programına Kırgızistan'dan katılmış olan  URAN NİAZALİEV ile de görüşme fırsatı bulan HSAN HÜSEYİN IŞKIRIK arkdaşları ile görüşmekten çok memnun oldu.

alt

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek,  Issıkagöl ve Tokmak şehirlerini ziyaret ederek, Kırgız kültürünü yakından tanıma ve yeni iş fırsatlaraını değerlendirme fırsatı da bulan HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK, bu ziyaretinden çok memnun kaldı ve Almanya'ya olumlu izlenimlerle döndü.

14. TKG Üyesi HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK, Almanya'da STUTTGART şehrinde yaşamaktadır. Kalıp üretimi, plastik enjeksiyon, beyaz eşya, elektronik araba parçası ve makine parçaları üretimi ve montajı yapan şirket sahibidir.  Stuttgart (IHK) Sanayi Odası üyesidir.

alt

Bir süre önce Almanya'nın Deizisau şehrinde  Orient  Ocakbaşı adlı  içkisiz bir lokanta açmıştır. Kısa sürede bölgede yaşayan Türklerin ilgi odagı haline gelen lokantada, pazar günleri izmir uslulü gevrek simitli köy kahvaltısı servisi de yapılmaktadır.

Degerli Arkadaşımıza bu yeni işinde de başarılar diliyoruz.

Lokanta haberinin detayları için bu linki ziyaret etmeniz gerekmektedir.

alt

14. TKG Üyesi HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK (solda) tarihi ve kültürel mekanları gezxerek, Kırgızistan kültürünü yakından tanıdı.

alt

Kırgızistan gezisinde kuzu çevirmenin lezzetli örneklerini tadan HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK  (sağdan 2.) hatıra fotofreaı çektirmeyi ihmal etmedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahsiar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen 14. Türkçe Konuşan girimciler Programıa Almanya'da katılan HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK, aslen  Burdur ilindendir. Anne ve babasının Almanya'ya çalışmak için göç etmesi nedeniyle eğitimini Almanya'da tamamlamıştır. Bugün makine sektöründe parça üreten fabrika sahibidir. 

14. TKG Üyesi HASAN HÜSEYİ IŞKIRIK'ın sayfasına ulaşmak ve farklı fotoğrafları görmek için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.