alt

9. TKG Üyesi Asker Priyev (solda, kürsüde), Kazakistan  Ulusal Girişimciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Olarak  Konferansta Oda Sistemi hakkında Kazakistanlı işadamlarına  bilgi verdi.  

Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası 27 Mayıs 2014 Salı günü  Astana'da düzenlediği ilk konferansta üyelerine  bilgi vererek, Oda Siseminin  yararlarını anlattı. 9. TKG Programı katılımcısı ASKER PRİYEV,   TOBB sistemi konusundnaki bilgilerini ve deneyimlerini üyelerle her fırsatta paylaşmaktadır.

Ulusal Girişimciler Odası kar amacı gütmeyen, hükümetten bağımsız, kendi düzenleyici kuralları olan, girişimciliği ve kamu-özel sektör işbirliğinin gelişmesini hedefleyen ve bunun için gerekli yasal, ekonomik ve sosyal şartları sağlayan iş çevrelerinin çatı kuruluşu olarak hizmet verecektir.

alt

Kazakistan Parlamentosu, 19 Haziran 2013 tarihinde, Kazakistan “Ulusal Girişimciler Odası” yasasını onaylamıştır. 4 Temmuz 2013 tarihinde ise Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yasayı onaylamıştır. Yasa 22 Temmuz 2013 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiştir. 

Bunu takiben, 9 Eylül 2013 tarihinde, “ATAMAKEN” Ulusal Ekonomi Odası ile  Kazakistan Hükümeti arasında Ulusal Girişimciler Odası'nın kuruluşuna dair anlaşma imzalanmış ve Odanın ilk toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda, oybirliğiyle, "Prezidium" ve Yönetim Kurulu seçilmiştir. 

Yasaya göre, ülke sınırları içinde kayıtlı tüm firmalar Odaya üye olmak zorundadır. Oda, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren aktif olarak hizmet vermeye başlamıştır. 

9. TKG programına Kazakistan'ı temsil eden ASKER PRİYEV'in faaliyetlerine ait fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.