10. TKG üyesi Temirlan Sarlybek Uulu  Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanlarından Bigi Aldı

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda)  Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanlığı  tarafından düzenlenen  urizm Yatırımcıları Seminerine  katılarak, Türkiye tarafından sağlanabilecek eğitim destekleri konusunda bilgi aldı.

05-06 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara'da  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde  Kırgızistan Kültür  ve Turizm Bakanlığı personeli ile Kırgızistan turizm sektörü temsilcilerine yönelik turizm eğitimi programı gerçekleştirildi.

Bakanlık tarafından verilen eğitim,10 Nisan 2014 tarihinde Türkiye ile Kırgızistan arasında imzalanan imzalanan  İşbirliği Anlaşması çerçevesinde düzenlendi. Ana tema olarak Türkiye tarafından yürütülen eğitim kursları yardamları, turizm yatırımlarının geliştirilmesi  ve eko-turizm operatörleri için sertifikalı eğitiprogramları düzenlenmesi hususları üzerinde duruldu.

alt
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları tarafında verilen  eğitim programında; Turizm Mevzuatı, Turizm İşletmelerinin Belgelendirilmesi ve Denetimi, Turizm Alanında Yatırımlar için izlenen prosedürler, Turizmde Tanıtım, Türkiye'de Turizm Eğitimi onularında verilen eğitim programına toplam 10 kişi katılmıştır. 
 
Eğitim Programını detaylarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.
 
TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Kırgızistan'da  mobilya üretiminin yanısıra özel dershane işletmeciliği yapmakta, dil ve bilgisayar kursları düzenlemektedir. Ayrıca hazır yemek fabrikası ve  doğa turizmine hizmet veren otel işletmektedir.  
alt
 
Son dönemde "Kozu Grill" adında  bir yenek konsepti geliştiren TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, evlere, düğünlere, törenlere, toplantılara  bütün olarak kızartılımış  hazır kuzu çevirme  servisis yapmaktadır. Kozu Grill markasının bayiliği ve isim hakkı için  ABD'de Şikago şehrinde bir Kırgız lokantası ile anlaşma yaparak, ABD'ye marka transferi sağlamıştır. 
alt
 
Ankara'yı iyi bilen 10. TKG üyesi, aile üyeleri ile birlikte başta Anıtkabir olmak üzere başkentin tarihi ve kültürel bölgelerini  ziyaret etti. Felsefe bölümünde öğrenim gördüğü Hacettepe Üniversitesini ziyaret etmeyi ihmal etmedi.
 
10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilecek eğitim desteklerinden işletmekte olduğu doğa oteli personeli için çok yararlı olacağına inanmaktadır.
alt
 
Ankara'da bulunduğu sırada , OSTİM'i de ziyaret ederek, OSTİM  yöneticilerinden küçük sanayi sitesi kurulması hususunda bilgi almıştır.
Gürkon Çelik Yapı şirketi ile iş görüşmeleri gerçekleştirmiştir.
 
alt
 
Ankara'da bulunduğu sırada TOBB'u da ziyaret eden  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda),  bir hafta tatil yapmak için  ailesi ile birlikte Antalya'ya gitti. 25 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul'dan ülkesine  dönmeyi planlayan arkadaşımıza başarılar dileriz.