KKTC'den 11. TKG programına katılan Oza Kahve'nin Temsilcisi AKAN OZA ve 12. TKG programı katılımcısı AKGÖL peynir şirketinin yöneticisi HALİDE GÜRÜN 2. Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarına Katılarak  stant açtı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) , Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) işbirliğinde ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda düzenlediği 2. Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı 15-16 Mayıs 2014  tarihleri arasında gerçekleştirildi.

alt

KKTC  Cumhurbaşkanı  Dr. Derviş Eroglu ve Başbakan  Dr. Ahmet Kaşif  Oza Kahve'nin stantını  ziyaret etti. 11. TKG Üyesi Akan Oza  (arka sırada sağda) üst düzey konuklarla yakından ilgilendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına KKTC'den katılan Oza kahve adlı kahve  pakatlme şirketi sahipleri olan AKAN OZA  ve ağabeyi UMUT OZA  fuar alanında  sdtantlaraını ziyaret eden konuklarına  kahve ikramında bulundular. 

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına KKTC'den katılan HALİDE GÜRÜN'ün yöneticisi olduğu AKGÖL LTD. adlı aile şirketi "hellim peyniri" üretmekte ve Türkiye ile  Ortadoğu pazarına sunmaktadır. 

12. TKG üyesi  HALİDE GÜRÜN, Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarında stant   açarak,   Uluslararası Kaliteye Bağlılık Kongresi’nde “Altın Yıldız Kalite Ödülü”ne layık görülen ürünlerinin tanıtımını yaptı.  

alt

12. TKG programına KKTC'de katılan HALİDE GÜRÜN (sağdan 2.)  aile üyeleri ve şirket görevlileri ile  birlikte fuarda açtıkları stantlarında AKGÖL firmasının ödüllü peynir ürünlerini sergilediler.

Öğrencilere iş hayatı öncesi staj olanakları yaratmak, kariyer planlamalarına yardımcı olmak ve yerli ürünlerin tanıtımını sağlayarak ihracatını artırmayı hedefleyen Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarına, 30’u yerli sanayici olmak üzere 60 firma stant açarak katıldı.  9 ülkeden 70’e yakın firmanın üst düzey yöneticisinin de yer aldığı etkinlikte, 3 panel ve 33 seminer gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası web sayfasını ziyaret ederek bu haberin detaylarına ulaşmanız önerilmektedir..

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "üniversitelerin, sadece öğrenim kurumu olarak hizmet vermesini hiçbir zaman yeterli bulmadıklarını" vurgulayarak, , “Üniversitelerin  kuruldukları bölgelerde veya ülkelerde öğrenci yetiştirmekle birlikte o ülkenin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojiyi de sanayinin ve iş adamlarının hizmetine sunmakla da görevli olduklarını düşünmekteyim. Ayni zamanda yetişen öğrencilere iş imkanları sağlaması açısından da sanayi-üniversite işbirlikleri son derece önemlidir” dedi.

Bu haberin devamına  ve fotoğraflara ulaşmak için Kıbrıs 7/24  haber sitesini ziyaret etmek gerekmektedir.