12. TKG Programına Tacikistan'dan katılan ŞAKİRCON ANVAROV Hindistan'da  IT Teknolojileri (Bilişim Sistemleri) Konusunda Eğitime Katıldı

alt

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Tacikistan'da katılan ŞAKİRCON ANVAROV  (sağdan 4.)  Hindistan'ın  Yeni Delhi kentinde   IT (Bilgi Teknolojileri-Bilişim Sistemleri) konusunda  eğitim aldı.

alt

Bilgisyar programcılığı ve bilgi işlem  teknolojileri konusunda İngilizce olarak düzenlenen ve  2 ay süren yoğunlaştırılmış eğitim programı sayesinde yeniden öğrenci olan ŞAKİRCON ANVAROV (3. sırada sağ başta),  Dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla tanıştı ve arkadaşlıklar kurdu.  

alt

12. TKG Programına Taciskitan'dan katılan  ŞAKİRVO ANVAROP (arka sırada, ortada)  IT Sertifika Programı dönem arkadaşları ile  çevre gezilerine de katıldı.

Hindistan Devleti komşu ülke vatandaşlarına benzer kurslar için burs olanağı sağlamaktadır. Taciksitan'dan her yıl yüz kadar kişi  Hindistan Büyükelçiligi kanalıyla  benzer kursalara katılma imkanı bulmaktadır.

alt

12. TKG Grubu Üyesi  ŞAKİRCON ANVAROV, Eğitim programından kalan boş zamanlarda  kursa katılan arkadaşları ile birlikte Hindistan'ı gezip görme fırsatını değerlendirdi.  Begüm Sultan için yaptırılan ünlü anıt mezar Tac Mahal'i de ziyaret eden değerli üyemiz eğitimini tamamlayarak ülkesi Tacikistan'a dönmüştür.

Bilgi teknolojileri konusundaki bu yoğun eğitimin arkadaşımızın çalışma yaşamına katkısı olacağına inanıyoruz.. 

Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odalar Birliği üyesi olan 12. TKG programı katılımcısı ŞAKİRCON ANVAROV,  demir doğrama işleri, kapı, demir parmaklık vb demir işleri yapan şirkette üst düzey yöneticidir. 

Bu linki ziyaret ederek  Şakircon Anvarop'un Hindistan günlerinin farklı fotoğraflarına ulaşmak mümkündür.