17. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programına Gürcistan'dan katılan ZURAB PHUTKARADZE TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Tanışmaktan Çok Memnun Oldu

alt

17. TKG programı katılımcısı ZURAB PHUTKARAZE (sağda) , 5 Mayıs 2014 tarihinde Gürcistan'a giden TOBB Başkanı ile tanışarak, "Gürcistan'a hoşgeldiniz" dedi.

1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan  ZURAB PHUTKARADZE Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te sekiz marketten oluşan perakende zinciri sahibidir.

Türkiye'den 38 farklı kuru gıda markasının Gürcistan bayisi olan ZURAB PHUTKARADZE, Türkiye'de üretilen   gıda ürünlerini Gürcistan genelinde pazarlamaktadır.

TOBB  Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, 5-7 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gürcistan'ı ziyret eden T.C. Cumhurbaşkanı ABDULLAH GÜL'ün beraberindeki  işadamları heyetinin başkanı olarak,  Gürcistan'da iş çevreleri ile çeşitli  görüşmeler yaptı. 

6 Mayıs 2014 tarihinde Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'nin de katıldığı Türk-Gürcü İş Forumu’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada;  "Gürcistan’ın çok büyük potansiyele ve büyüme ışığına sahiptyir. Gürcistan’a daha fazla yatırım yapmak istiyoruz"dedi. 

7 Mayıs 2014 tarihinde "Gürcü ve Türk İşadamları Derneği'nin ofis açılışını yapan TOBB Başkanı   17. TKG Üyesi ZURAP PHUTKARADZE ile yakından ilgilendi. 

17. TKG grubu üyeleri program sırasında  TOBB Başkanı ile tanışma fırsatı bulamamışlardı. ZURAB PHUTKARADZE bu vesile ile, 17. TKG programına davet edildikleri için, dönem arkadaşları adına da  TOBB Başkanına teşekkürlerini ve saygılarını ifade etti.