6. TKG grubunun Üyesi Ramazan GÜNDOĞDU 13.  Dönemin İstanbul Boğası Gezisinde Grup Üyeleri Tanışarak Yeni Dostluklar Kurdu  

alt

6. TKG üyesi Ramazan Gündoğdu  (soldan 4.) ve 13. TKG grubu teknede aile fotoğrafında buluştu.

17-28 Eylül 2011 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, Nevşehir ve İstanbul illerinde düzenlenen 13.Türkçe Konuşan Girişimciler Programına 21 ülke ve 4 özerk bölgeden 42 katılımcı iştirak etmiştir.

Konuk girişimciler için 27 Eylül 2011 Salı günü İstanbul'da rehber  LALEHAN KARADENİZ eşliğinde şehir turu düznelenmiştir. Dolmabahçe Sarayı ziyaretinin ardından  konuklar için İstanbul Boğazaında tekne turu düzenlenmiştir.

alt

Yunanistan Batı Trakya temsilcisi HASAN HASAN (solda) ve Rusya Karaçay temsilcisi SOLTAN KHAPCHAEV (sağda)  İstanbul Boğazında tekne gezisinde neşeli anlar paylaştılar. Arka fonda  Kabataş Lisesi ve Galatasaray Üniversitesini tarihi binaları  manzaraya özel bir ihtişam katmakta.  

Kabataş iskelesinden  tekneye binen 13. TKG grubu konuklarının özel bir ziyaretçisi vardı. 6. Türkçe Konuşan Girşimciler Programına KKTC'de katılan RAMAZAN GÜNDOĞDU konuklarla birlikte tekne turuna katıldı.  TKG ailesinin sözcüsü  ve resmi kaptanı olan RAMAZAN GÜNDOĞDU,  13. dönemin katılımcıları ile tanışmak üzere özel olarak İstanbul'a geldi. Konuklarla yakından ilgilenen RAMAZAN GÜNDOĞDU, programla ilgili izlenimlerini ve değerlendirmelerini yeni grup üyesi dostlarıyla paylaştı.

İstanbul Boğazaı'nın Anadolu ve Avrupa yakalalarını birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmed Köprüsü arasında kalan İstanbul'un sahil semtlerini   teknededen izlediler.

Konuk girişimciler  sahil yalılarının  ve tarihi binaların fotoğraflarını çekmek için yarıştılar.  

İstanbul Boğazının her iki kıyısı boyunca yol alan una devam eden tekne gezisi sırasında rehber Lalehan KARADENİZ'in açıklamaları eşliğinde önemli tarihi yapıları görmüş, iki kıyıdaki tarihi yalıların hikayeleri hakkında bilgi almışır. 

Asya ve Avrupa kıtasını bağlayan Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Köprüsü'nün altından geçen teknede  farkı görüntüler önüne  grup fotoğrafı çekebilmek için uğraşmak ayrıca neşeli bir ortam yaratmış oldu.

Anadolu ve Rumeli kıyılarıını yakından görmenin mutluluğunu paylaşan 17. TKG programı katılımcıları   tekne turundan grup içi arkadaşlığı ilerletmiş olarak döndüler.