13. TKG üyesi Hasan Hasan Avrupa Parlamentosu Seçimlerine Batı Trakya Türklerinin Adayı Olarak Katılıyor

alt

13. Türkçe Konuşan Girşimciler Programına Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesinden katılan gazeteci HASAN HASAN, Avrupa Parlamentosu üyelikleri için 25 Mayıs 2014'de yapılacak seçimlerde Batı  Trakya Türklerinin temsilcisi olmak için aday oldu.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasi alandaki temsilcisi, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in mirası Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi, Yunanistan’da 25 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimleri için aday listesini Yargıtay’a sundu.

“Avrupa Avrupa Duy Sesimizi İşte Bu Azınlığımızın Hür Sesi” sloganı ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesini duyurmak amacı ile seçimlere katılan DEB Partisi, Gümülcine, İskeçe ve Meriç ilinde toplam 38 aday gösterdi. 18’i Gümülcine’den, 18’i İskeçe’den, 2’si Meriç ilinden gösterilen toplam 38 adayın 14’ü kadın adaylardan oluşuyor.

2014-2019 döneminde görev yapacak Avrupa Parlamentosu için Yunanistan, 25 Mayıs’ta sahip oldığu 21 sandalyeyi belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Gündem Gazetesinde yayınlanmakta olan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

13. TKG üyesi HASAN HASAN arkadaşımızı bu cesur kararı nedeniyle kutlar, seçimlerde başarılar dileriz.