10. TKG Üyesi Semih Kurtuluş  Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Weil'in Beraberindeki İşadamları Heyeti ile TOBB'u Ziyaret Etti 

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Semih Kurtuluş,   Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanına eşlik eden işadamları heyeti ile birlikte 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü  TOBB'un ev sahipliğinde düzenlenen çalışma yemeğine katılarak, 10. TKG programında 4 yıl sonra  TOBB'u yeniden ziyaret etmiş oldu. 


Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil ve beraberindeki heyet,  5 Mayıs 2014 Pazartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleşen çalışma yemeğine katıldı.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düznelenmiş olan 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılmış olan Semih KURTULUŞ,   Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil'in Türkiye ziyaretine eşlike decek işadamları heyetinde amcası Hasan Kurtuluş ile birlikte yer aldı. 

alt

 

10. TKG üyesi Semih KURTULUŞ (solda)  ve Hasan KURTULUŞ (sağda)   TOBB'un konuğu oldular.  

 

 

alt

 

Almanya'da insnan kaynaklaraı sektöründe çalışan Semih KURTULUŞ, şirketlerin ihtiyaç duyduğu elemanları temin eden bir istihdam şirketinin  sahibi ve yöneticisidir. 

 

Program kapsamında konuk heyet için Ankara, Konya ve İstanbul ziyaretleri düzenlendi. İşadamları Ankara'da Mann otobüs fabrikasını ziyaret etti. Konya'da Ticaret Odasını ziyaret eden konuk işadamları grubu için ikili iş görüşmeleri, firma ziyaretleri ve fabrika gezileri düzenlendi. İstanbul Ticaret Odası ziyareti, iş çevreleri ile çeşitli toplantılar ve sunumların bulunduğu yoğun progamda kültürel gezilere de yer verildi. 

 

Konuk heyet üyeleri Ankara'da tarihi Ulus bölgesini gezerek,  rehberden bilgi aldı. Konya'da Mevlana Müzesini ziyaret ederek,  Sema Gösterisini izledi. İstanbul Boğazında  tekne  geziisi ve Sabancı Müzesi ziyareti ile renklenen  çalışma ziyaretine yaklaşık 90 kişi katılmıştır. 

 

Çalışma yemeğinde konuşan TOBB Başkanlık Divanı Üyesi ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz;  2023'te Türkiye'nin dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasında yer alması için Almanya ile yapılacak işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

 

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil yemekte yaptığı konuşmada, "Son 10 yılda yaşanan gelişmeler için sizi tebrik ediyorum. Şüphesiz müthiş bir kalkınma yaşadınız, ekonomi alanında yaşadıklarınıza ancak saygı duyabiliriz" dedi.

alt

 

Stephan Weil,  konuşmasında, ülkesinde ekonomi, siyaset ve bilim alanında Türkiye'ye çok büyük ilgi olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine vurgu yaptı. Almanya'da 3 milyonun üzerinde Türk'ün yaşadığını, yaklaşık 5 milyon Alman'ın da tatil için Türkiye'yi tercih ettiğini belirten Weil, eyaletinin ekonomik olarak Türkiye için güçlü bir partner olduğunu söyledi.

 

Bu haberin detaylarına ve farklı fotoğraflara TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan haber linkinden ulaşmak mümkündür.